Länsrättens beslut överklagas

Publicerad 2007-12-07

Arrangörerna till den högerextrema Salemmarschen överklagar Länsrättens beslut att dra in demonstrationstillståndet.

Länsrätten tog under torsdagen ett inhibitionsbeslut, vilket innebär att beslutet gäller tillsvidare, om att inga demonstrationer skulle få tillstånd att demonstrera i Salem. Därmed underkände de polisens tidigare beviljande beslut, som överklagades av Salems kommun.

Arrangörerna till den högerextrema marschen har under fredagen lämnat in en överklagan till Kammarrätten, där de begär att Länsrättens dom ska upphävas.

Sedan 2000 har högerextremister demonstrerat i Salem för att hedra en 17-årig pojke som dödades i kommunen. Högerextremisternas närvaro och motdemonstrationer som spårat ut har fått kommunen att försöka stoppa polisen att bevilja tillstånd.

Högerextremisterna har sedan tidigare meddelat att de kommer demonstrera oavsett om de får tillstånd eller inte.
Anders Dalsbro

Verktyg:

Efter granskning: Ekeroths närmaste medarbetare stängs av

Sverigedemokraterna stänger av Dick Abrahamsson, politisk sekreterare hos Kent Ekeroth. I Expos senaste nummer avslöjas att Abrahamsson tidigare arbetat för nazistiska och högerextrema medier. Hela Hälsingland har även uppmärksammat rysk propaganda på Abrahamssons Facebook.

Extremhögern vill inte ha en debatt

Analys, Daniel Poohl. Bokmässan har blivit ytterligare en plats där vi tvingas möta extremhögerns idéer. Men bara för att de finns där betyder det inte att de har en poäng.

Nytt nummer av Expo

Nytt nummer av Expo ute nu! En miljon flyktingar kom till Europa förra året. Endast 65 personer sökte asyl i Estland. Ändå exploderade rasismen. Och massor av mer läsning.