Länsrättens beslut överklagas

Publicerad 2007-12-07

Arrangörerna till den högerextrema Salemmarschen överklagar Länsrättens beslut att dra in demonstrationstillståndet.

Länsrätten tog under torsdagen ett inhibitionsbeslut, vilket innebär att beslutet gäller tillsvidare, om att inga demonstrationer skulle få tillstånd att demonstrera i Salem. Därmed underkände de polisens tidigare beviljande beslut, som överklagades av Salems kommun.

Arrangörerna till den högerextrema marschen har under fredagen lämnat in en överklagan till Kammarrätten, där de begär att Länsrättens dom ska upphävas.

Sedan 2000 har högerextremister demonstrerat i Salem för att hedra en 17-årig pojke som dödades i kommunen. Högerextremisternas närvaro och motdemonstrationer som spårat ut har fått kommunen att försöka stoppa polisen att bevilja tillstånd.

Högerextremisterna har sedan tidigare meddelat att de kommer demonstrera oavsett om de får tillstånd eller inte.
Anders Dalsbro

Verktyg:

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA