Lasermannen vill få tidsbestämt straff

Publicerad 2007-09-19

Lasermannen John Ausonius lämnade på måndagen in en begäran till Örebro tingsrätt om att få sitt livstidsstraff omvandlat till ett tidsbestämt straff.

John Ausonius, eller Lasermannen som han också är känd som, dömdes 1995 till livstids fängelse för ett mord, nio mordförsök och sju grova rån. Enligt ansökan har han avtjänat drygt 15 år av sitt straff.

Tingsrätten i Örebro är den enda instans i Sverige som prövar omvandlingsärenden.
Expo

Verktyg:

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA