Livstid till före detta KKK-medlem

Publicerad 2007-08-27

En före detta Ku Klux Klan-medlem fick livstid fängelse för mord på två tonåringar 1964.

James Ford Seale fälldes i juni för att ha mördat de två 19-åringa Eddie Moore och Henry Hezekiah Dee på grund av deras hudfärg. Nu har domen mot Seale fastställts till livstid för mord och konspiration.

En annan tidigare medlem i Klanen, Charles Marcus Edwards, vittnade i rättegången mot Seale. Edwards, som fått straffrihet, berättade att Seale lade de två tonåringarna i en bagagelucka och körde dem vidare till Mississippifloden där de med tyngder runt fötterna sänktes ner levande. Kropparna hittades två månader senare av FBI.

James Seale arresterades redan 1964 för morden, men i brist på bevis friades han då från misstankar. 2005 återöppnades fallet efter att en av de mördade pojkarnas bror upptäckt att Seale fortfarande var i livet.

FBI har under senare år återupptaget flera gamla fall där personer från medborgarrättsrörelsen mördats.
Expo

Verktyg:

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA