Livstid till före detta KKK-medlem

Publicerad 2007-08-27

En före detta Ku Klux Klan-medlem fick livstid fängelse för mord på två tonåringar 1964.

James Ford Seale fälldes i juni för att ha mördat de två 19-åringa Eddie Moore och Henry Hezekiah Dee på grund av deras hudfärg. Nu har domen mot Seale fastställts till livstid för mord och konspiration.

En annan tidigare medlem i Klanen, Charles Marcus Edwards, vittnade i rättegången mot Seale. Edwards, som fått straffrihet, berättade att Seale lade de två tonåringarna i en bagagelucka och körde dem vidare till Mississippifloden där de med tyngder runt fötterna sänktes ner levande. Kropparna hittades två månader senare av FBI.

James Seale arresterades redan 1964 för morden, men i brist på bevis friades han då från misstankar. 2005 återöppnades fallet efter att en av de mördade pojkarnas bror upptäckt att Seale fortfarande var i livet.

FBI har under senare år återupptaget flera gamla fall där personer från medborgarrättsrörelsen mördats.
Expo

Verktyg:

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA