M-politiker backar efter kritik

Publicerad 2007-11-23

Karlskronas kommunalråd K-G Svensson (m) meddelar att han inte tänker samarbeta med Sverigedemokraterna framöver.

Den lokala överenskommelse som slöts mellan K-G Svensson och Sverigedemokraterna förra veckan har mött hård kritik. Bland annat kritiserade statsminister Fredrik Reinfeldt sin partikollega. Nu backar K-G Svensson och meddelar att samarbetet Sverigedemokraterna var en engångsföreteelse, uppger Sveriges Radio.

Förändringen kommer efter att K-G Svensson haft ett samtal med partisekreterare Per Schlingmann (m). Schlingmann vill att moderaterna i Karlskrona i stället söker stöd hos oppositionen.

– Jag vill att man ska ha ett öppet förhållningssätt och en dialog med socialdemokraterna. Det upplever jag att man har haft, men att det är viktigt att ta förnyade initiativ, säger han till Sveriges Radio.
Expo

Verktyg:

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA