M-politiker backar efter kritik

Publicerad 2007-11-23

Karlskronas kommunalråd K-G Svensson (m) meddelar att han inte tänker samarbeta med Sverigedemokraterna framöver.

Den lokala överenskommelse som slöts mellan K-G Svensson och Sverigedemokraterna förra veckan har mött hård kritik. Bland annat kritiserade statsminister Fredrik Reinfeldt sin partikollega. Nu backar K-G Svensson och meddelar att samarbetet Sverigedemokraterna var en engångsföreteelse, uppger Sveriges Radio.

Förändringen kommer efter att K-G Svensson haft ett samtal med partisekreterare Per Schlingmann (m). Schlingmann vill att moderaterna i Karlskrona i stället söker stöd hos oppositionen.

– Jag vill att man ska ha ett öppet förhållningssätt och en dialog med socialdemokraterna. Det upplever jag att man har haft, men att det är viktigt att ta förnyade initiativ, säger han till Sveriges Radio.
Expo

Verktyg:

Efter granskning: Ekeroths närmaste medarbetare stängs av

Sverigedemokraterna stänger av Dick Abrahamsson, politisk sekreterare hos Kent Ekeroth. I Expos senaste nummer avslöjas att Abrahamsson tidigare arbetat för nazistiska och högerextrema medier. Hela Hälsingland har även uppmärksammat rysk propaganda på Abrahamssons Facebook.

Extremhögern vill inte ha en debatt

Analys, Daniel Poohl. Bokmässan har blivit ytterligare en plats där vi tvingas möta extremhögerns idéer. Men bara för att de finns där betyder det inte att de har en poäng.

Nytt nummer av Expo

Nytt nummer av Expo ute nu! En miljon flyktingar kom till Europa förra året. Endast 65 personer sökte asyl i Estland. Ändå exploderade rasismen. Och massor av mer läsning.