M-politiker backar efter kritik

Publicerad 2007-11-23

Karlskronas kommunalråd K-G Svensson (m) meddelar att han inte tänker samarbeta med Sverigedemokraterna framöver.

Den lokala överenskommelse som slöts mellan K-G Svensson och Sverigedemokraterna förra veckan har mött hård kritik. Bland annat kritiserade statsminister Fredrik Reinfeldt sin partikollega. Nu backar K-G Svensson och meddelar att samarbetet Sverigedemokraterna var en engångsföreteelse, uppger Sveriges Radio.

Förändringen kommer efter att K-G Svensson haft ett samtal med partisekreterare Per Schlingmann (m). Schlingmann vill att moderaterna i Karlskrona i stället söker stöd hos oppositionen.

– Jag vill att man ska ha ett öppet förhållningssätt och en dialog med socialdemokraterna. Det upplever jag att man har haft, men att det är viktigt att ta förnyade initiativ, säger han till Sveriges Radio.
Expo

Verktyg:

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA