M-politiker i Karlskrona samarbetar med SD

Publicerad 2007-11-21

Moderaterna i Karlskrona går emot partiledningen och samarbetar med Sverigedemokraterna.

Det var i förra veckan som kommunstyrelsens ordförande, K-G Svensson, träffade en överenskommelse med Sverigedemokraternas gruppledare Richard Jomshof om skolornas utveckling i Karlskrona, rapporterar nyhetsbyrån TT.

Överenskommelsen trotsar det beslut som moderaterna centralt har antagit. Beslutet säger att moderater inte ska samarbeta med Sverigedemokraterna och att de inte ska göra sig beroende av partiet.

Några sanktioner för dem som bryter mot den moderata policyn finns inte, säger Per Henriksson, kommunikationschef (m), till Blekinge Läns Tidning. Henriksson säger också att lokala förhållanden kan leda till sådana här uppgörelser.
Expo

Verktyg:

Ungern röstar om flyktingmottagning – det här behöver du känna till

Val i Ungern. På söndag går ungrarna till val om landet ska ta emot flyktingar inom EU:s omfördelningssystem. Regeringspartiet Fidesz har under månader genomfört en massiv främlingsfientlig kampanj. Resultatet av omröstningen kan få stora konsekvenser för Europas flyktingpolitik.

Efter granskning: Ekeroths närmaste medarbetare stängs av

Sverigedemokraterna stänger av Dick Abrahamsson, politisk sekreterare hos Kent Ekeroth. I Expos senaste nummer avslöjas att Abrahamsson tidigare arbetat för nazistiska och högerextrema medier. Hela Hälsingland har även uppmärksammat rysk propaganda på Abrahamssons Facebook.

Extremhögern vill inte ha en debatt

Analys, Daniel Poohl. Bokmässan har blivit ytterligare en plats där vi tvingas möta extremhögerns idéer. Men bara för att de finns där betyder det inte att de har en poäng.