M-politiker i Karlskrona samarbetar med SD

Publicerad 2007-11-21

Moderaterna i Karlskrona går emot partiledningen och samarbetar med Sverigedemokraterna.

Det var i förra veckan som kommunstyrelsens ordförande, K-G Svensson, träffade en överenskommelse med Sverigedemokraternas gruppledare Richard Jomshof om skolornas utveckling i Karlskrona, rapporterar nyhetsbyrån TT.

Överenskommelsen trotsar det beslut som moderaterna centralt har antagit. Beslutet säger att moderater inte ska samarbeta med Sverigedemokraterna och att de inte ska göra sig beroende av partiet.

Några sanktioner för dem som bryter mot den moderata policyn finns inte, säger Per Henriksson, kommunikationschef (m), till Blekinge Läns Tidning. Henriksson säger också att lokala förhållanden kan leda till sådana här uppgörelser.
Expo

Verktyg:

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA