M-politiker i Karlskrona samarbetar med SD

Publicerad 2007-11-21

Moderaterna i Karlskrona går emot partiledningen och samarbetar med Sverigedemokraterna.

Det var i förra veckan som kommunstyrelsens ordförande, K-G Svensson, träffade en överenskommelse med Sverigedemokraternas gruppledare Richard Jomshof om skolornas utveckling i Karlskrona, rapporterar nyhetsbyrån TT.

Överenskommelsen trotsar det beslut som moderaterna centralt har antagit. Beslutet säger att moderater inte ska samarbeta med Sverigedemokraterna och att de inte ska göra sig beroende av partiet.

Några sanktioner för dem som bryter mot den moderata policyn finns inte, säger Per Henriksson, kommunikationschef (m), till Blekinge Läns Tidning. Henriksson säger också att lokala förhållanden kan leda till sådana här uppgörelser.
Expo

Verktyg:

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA