Mer pengar till hatbrottsstatistik

Publicerad 2007-09-24

Regeringen föreslår ökat anslag till Brå i den nya budgeten. Pengarna ska bland annat gå till att finansiera arbetet med hatbrottsstatistiken.

Regeringen föreslår att Brottsförebyggande rådet, Brå, ska få tio miljoner mer i sin budget för 2008 jämfört med tidigare år. Pengarna ska bland annat gå till arbetet med hatbrottsstatistiken som Brå tog över från Säpo 2006.

Merparten av Brå:s finansiering kommer från statliga anslag. Budgeten för 2008 är satt till drygt 60 miljoner kronor.
Expo

Verktyg:

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA