Mer pengar till hatbrottsstatistik

Publicerad 2007-09-24

Regeringen föreslår ökat anslag till Brå i den nya budgeten. Pengarna ska bland annat gå till att finansiera arbetet med hatbrottsstatistiken.

Regeringen föreslår att Brottsförebyggande rådet, Brå, ska få tio miljoner mer i sin budget för 2008 jämfört med tidigare år. Pengarna ska bland annat gå till arbetet med hatbrottsstatistiken som Brå tog över från Säpo 2006.

Merparten av Brå:s finansiering kommer från statliga anslag. Budgeten för 2008 är satt till drygt 60 miljoner kronor.
Expo

Verktyg:

Ungern röstar om flyktingmottagning – det här behöver du känna till

Val i Ungern. På söndag går ungrarna till val om landet ska ta emot flyktingar inom EU:s omfördelningssystem. Regeringspartiet Fidesz har under månader genomfört en massiv främlingsfientlig kampanj. Resultatet av omröstningen kan få stora konsekvenser för Europas flyktingpolitik.

Efter granskning: Ekeroths närmaste medarbetare stängs av

Sverigedemokraterna stänger av Dick Abrahamsson, politisk sekreterare hos Kent Ekeroth. I Expos senaste nummer avslöjas att Abrahamsson tidigare arbetat för nazistiska och högerextrema medier. Hela Hälsingland har även uppmärksammat rysk propaganda på Abrahamssons Facebook.

Extremhögern vill inte ha en debatt

Analys, Daniel Poohl. Bokmässan har blivit ytterligare en plats där vi tvingas möta extremhögerns idéer. Men bara för att de finns där betyder det inte att de har en poäng.