Moderat lämnar partiet för SD

Publicerad 2007-05-16

Kommunfullmäktigeledamoten i Halmstad, Michael Zand, som tidigare meddelat att han lämnar moderaterna väljer att gå över till Sverigedemokraterna.

På dagens debattsida i Aftonbladet låter Michael Zand meddela att han beslutat sig för att gå in i Sverigedemokraterna. Han skriver att anledningen till övergången är att han "förespråkar en restriktiv invandringspolitik". Michael Zand menar vidare att det råder ett strukturellt åsiktsförbud i Sverige.

Först lät Zand meddela att han skulle bli politisk vilde i fullmäktige, men nu står det klart att han istället går in i Sverigedemokraterna. Zand tänker inte avsäga sig sin plats i fullmäktige även om han bytt partitillhörighet.

Avhoppet kan ge Sverigedemokraterna en vågmästarroll i kommunen. Den tidigare borgerliga majoriteten, som styrt tillsammans med Sveriges Pensionärers Intressepart, SPI, förlorar i och med Zands beslut sitt majoritetsstyre.

Sverigedemokraterna fick 2,53 procent i Halmstad, vilket gav partiet två mandat.
Expo

Verktyg:

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA