Moderat lämnar partiet för SD

Publicerad 2007-05-16

Kommunfullmäktigeledamoten i Halmstad, Michael Zand, som tidigare meddelat att han lämnar moderaterna väljer att gå över till Sverigedemokraterna.

På dagens debattsida i Aftonbladet låter Michael Zand meddela att han beslutat sig för att gå in i Sverigedemokraterna. Han skriver att anledningen till övergången är att han "förespråkar en restriktiv invandringspolitik". Michael Zand menar vidare att det råder ett strukturellt åsiktsförbud i Sverige.

Först lät Zand meddela att han skulle bli politisk vilde i fullmäktige, men nu står det klart att han istället går in i Sverigedemokraterna. Zand tänker inte avsäga sig sin plats i fullmäktige även om han bytt partitillhörighet.

Avhoppet kan ge Sverigedemokraterna en vågmästarroll i kommunen. Den tidigare borgerliga majoriteten, som styrt tillsammans med Sveriges Pensionärers Intressepart, SPI, förlorar i och med Zands beslut sitt majoritetsstyre.

Sverigedemokraterna fick 2,53 procent i Halmstad, vilket gav partiet två mandat.
Expo

Verktyg:

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA