Moderat lämnar partiet för SD

Publicerad 2007-05-16

Kommunfullmäktigeledamoten i Halmstad, Michael Zand, som tidigare meddelat att han lämnar moderaterna väljer att gå över till Sverigedemokraterna.

På dagens debattsida i Aftonbladet låter Michael Zand meddela att han beslutat sig för att gå in i Sverigedemokraterna. Han skriver att anledningen till övergången är att han "förespråkar en restriktiv invandringspolitik". Michael Zand menar vidare att det råder ett strukturellt åsiktsförbud i Sverige.

Först lät Zand meddela att han skulle bli politisk vilde i fullmäktige, men nu står det klart att han istället går in i Sverigedemokraterna. Zand tänker inte avsäga sig sin plats i fullmäktige även om han bytt partitillhörighet.

Avhoppet kan ge Sverigedemokraterna en vågmästarroll i kommunen. Den tidigare borgerliga majoriteten, som styrt tillsammans med Sveriges Pensionärers Intressepart, SPI, förlorar i och med Zands beslut sitt majoritetsstyre.

Sverigedemokraterna fick 2,53 procent i Halmstad, vilket gav partiet två mandat.
Expo

Verktyg:

Efter granskning: Ekeroths närmaste medarbetare stängs av

Sverigedemokraterna stänger av Dick Abrahamsson, politisk sekreterare hos Kent Ekeroth. I Expos senaste nummer avslöjas att Abrahamsson tidigare arbetat för nazistiska och högerextrema medier. Hela Hälsingland har även uppmärksammat rysk propaganda på Abrahamssons Facebook.

Extremhögern vill inte ha en debatt

Analys, Daniel Poohl. Bokmässan har blivit ytterligare en plats där vi tvingas möta extremhögerns idéer. Men bara för att de finns där betyder det inte att de har en poäng.

Nytt nummer av Expo

Nytt nummer av Expo ute nu! En miljon flyktingar kom till Europa förra året. Endast 65 personer sökte asyl i Estland. Ändå exploderade rasismen. Och massor av mer läsning.