Moderat stödjer SD

Publicerad 2007-04-27

Sverigedemokraternas invandringspolitik får stöd av moderat politiker i Halmstad.

Michael Zand, ledamot för moderaterna i Halmstad kommunfullmäktige, delar Sverigedemokraternas syn på invandare och stödjer partiets invandringspolitik, skriver Hallandsposten.

Andreas Vårstad (sd) säger att Michael Zand flera gånger haft kontakt med Sverigedemokraterna. Vårstad tror att Zand kommer att lämna moderaterna och i stället gå med i Sverigedemokraterna. Till Hallandposten säger dock Zand att han inte har några planer på att lämna sitt parti.

Om Michael Zand väljer att lämna moderaterna eller blir utesluten så kan moderaterna förlora den majoritet partiet har i fullmäktige tillsammans med SPI.

Sverigedemokraterna fick 2,53 procent i Halmstad, vilket gav två mandat.
Expo

Verktyg:

Efter granskning: Ekeroths närmaste medarbetare stängs av

Sverigedemokraterna stänger av Dick Abrahamsson, politisk sekreterare hos Kent Ekeroth. I Expos senaste nummer avslöjas att Abrahamsson tidigare arbetat för nazistiska och högerextrema medier. Hela Hälsingland har även uppmärksammat rysk propaganda på Abrahamssons Facebook.

Extremhögern vill inte ha en debatt

Analys, Daniel Poohl. Bokmässan har blivit ytterligare en plats där vi tvingas möta extremhögerns idéer. Men bara för att de finns där betyder det inte att de har en poäng.

Nytt nummer av Expo

Nytt nummer av Expo ute nu! En miljon flyktingar kom till Europa förra året. Endast 65 personer sökte asyl i Estland. Ändå exploderade rasismen. Och massor av mer läsning.