Moderats avhopp kan gynna SD

Publicerad 2007-05-11

Kommunfullmäktigeledamoten Michael Zand, har lämnat moderaterna och blivit politisk vilde. Sverigedemokraterna kan därmed få en vågmästarroll i kommunen.

- Det är av politisk övertygelse jag gör detta. Jag för nu politiska samtal med Sverigedemokraterna men är till att börja med politisk vilde, säger Michael Zand till hallandsposten.se.

Zands avhopp kan innebära att Sverigedemokraterna kan få en vågmästarroll i Halmstad kommunfullmäktige. Tidigare har Zand sagt att han stödjer Sverigedemokraterna i deras invandringspolitik och att just den frågan är en hjärtefråga för honom.
Expo

Verktyg:

Ungern röstar om flyktingmottagning – det här behöver du känna till

Val i Ungern. På söndag går ungrarna till val om landet ska ta emot flyktingar inom EU:s omfördelningssystem. Regeringspartiet Fidesz har under månader genomfört en massiv främlingsfientlig kampanj. Resultatet av omröstningen kan få stora konsekvenser för Europas flyktingpolitik.

Efter granskning: Ekeroths närmaste medarbetare stängs av

Sverigedemokraterna stänger av Dick Abrahamsson, politisk sekreterare hos Kent Ekeroth. I Expos senaste nummer avslöjas att Abrahamsson tidigare arbetat för nazistiska och högerextrema medier. Hela Hälsingland har även uppmärksammat rysk propaganda på Abrahamssons Facebook.

Extremhögern vill inte ha en debatt

Analys, Daniel Poohl. Bokmässan har blivit ytterligare en plats där vi tvingas möta extremhögerns idéer. Men bara för att de finns där betyder det inte att de har en poäng.