Nazist anmäld för misshandel av vänsteraktivist

Publicerad 2007-06-13

Bråk utbröt under tisdagskvällen i centrala Helsingborg när nazister från Helsingborgskampanjen jagade vänsteraktivister. Enligt polisanmälan ska en person ha utsatts för grov misshandel och stöldförsök.

Ett 20-tal aktivister från Helsingborgskampanjen uppehöll sig i Vikingbergsparken samtidigt som en grupp vänsteraktivister. Nazisterna jagade gruppen i parken för att sedan misshandla en av dem.

Händelsen rubriceras av polisen som grov misshandel.
– Offret har blivit utsatt för sparkar och slag när denne låg ner, säger Håkan Plönning kriminalinspektör vid Polisen i Helsingborg.

Personer som befann sig i parken ska ha kommit till undsättning och skrämt iväg nazisterna. I efterhand har en av Helsingborgskampanjens aktivister skrutit om gärningarna på ett högerextremt internetforum.

Enligt anmälan ska även offret utsatts för ett rånförsök då förövarn försökte ta hans mobil.

Den person som är misstänkt för misshandeln är sedan tidigare känd av polisen.
Kenny Hjälte

Verktyg:

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA