Nazist anmäld för misshandel av vänsteraktivist

Publicerad 2007-06-13

Bråk utbröt under tisdagskvällen i centrala Helsingborg när nazister från Helsingborgskampanjen jagade vänsteraktivister. Enligt polisanmälan ska en person ha utsatts för grov misshandel och stöldförsök.

Ett 20-tal aktivister från Helsingborgskampanjen uppehöll sig i Vikingbergsparken samtidigt som en grupp vänsteraktivister. Nazisterna jagade gruppen i parken för att sedan misshandla en av dem.

Händelsen rubriceras av polisen som grov misshandel.
– Offret har blivit utsatt för sparkar och slag när denne låg ner, säger Håkan Plönning kriminalinspektör vid Polisen i Helsingborg.

Personer som befann sig i parken ska ha kommit till undsättning och skrämt iväg nazisterna. I efterhand har en av Helsingborgskampanjens aktivister skrutit om gärningarna på ett högerextremt internetforum.

Enligt anmälan ska även offret utsatts för ett rånförsök då förövarn försökte ta hans mobil.

Den person som är misstänkt för misshandeln är sedan tidigare känd av polisen.
Kenny Hjälte

Verktyg:

Ungern röstar om flyktingmottagning – det här behöver du känna till

Val i Ungern. På söndag går ungrarna till val om landet ska ta emot flyktingar inom EU:s omfördelningssystem. Regeringspartiet Fidesz har under månader genomfört en massiv främlingsfientlig kampanj. Resultatet av omröstningen kan få stora konsekvenser för Europas flyktingpolitik.

Efter granskning: Ekeroths närmaste medarbetare stängs av

Sverigedemokraterna stänger av Dick Abrahamsson, politisk sekreterare hos Kent Ekeroth. I Expos senaste nummer avslöjas att Abrahamsson tidigare arbetat för nazistiska och högerextrema medier. Hela Hälsingland har även uppmärksammat rysk propaganda på Abrahamssons Facebook.

Extremhögern vill inte ha en debatt

Analys, Daniel Poohl. Bokmässan har blivit ytterligare en plats där vi tvingas möta extremhögerns idéer. Men bara för att de finns där betyder det inte att de har en poäng.