Nazist anmäld för misshandel av vänsteraktivist

Publicerad 2007-06-13

Bråk utbröt under tisdagskvällen i centrala Helsingborg när nazister från Helsingborgskampanjen jagade vänsteraktivister. Enligt polisanmälan ska en person ha utsatts för grov misshandel och stöldförsök.

Ett 20-tal aktivister från Helsingborgskampanjen uppehöll sig i Vikingbergsparken samtidigt som en grupp vänsteraktivister. Nazisterna jagade gruppen i parken för att sedan misshandla en av dem.

Händelsen rubriceras av polisen som grov misshandel.
– Offret har blivit utsatt för sparkar och slag när denne låg ner, säger Håkan Plönning kriminalinspektör vid Polisen i Helsingborg.

Personer som befann sig i parken ska ha kommit till undsättning och skrämt iväg nazisterna. I efterhand har en av Helsingborgskampanjens aktivister skrutit om gärningarna på ett högerextremt internetforum.

Enligt anmälan ska även offret utsatts för ett rånförsök då förövarn försökte ta hans mobil.

Den person som är misstänkt för misshandeln är sedan tidigare känd av polisen.
Kenny Hjälte

Verktyg:

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA