Nazist dömd till fängelse

Publicerad 2007-01-16

En 21-årig nazist dömdes igår av hovrätten i Sundsvall till sex månaders fängelse. Domen innebär att hovrätten sänker tingsrättens tidigare dom på åtta månader.

21-åringen misshandlade oprovocerat en man i Sundsvall. Mannen fick ett slag i huvudet, vissa uppgifter tyder på att det rörde sig om ett slag med en flaska.

I rätten var vittnena oense om vem som egentligen slagit mannen. Vittnena från 21-åringens sällskap hävdar att det var en annan i sällskapet som slagit mannen. Andra vitten oberoende av varandra pekade dock ut 21-åringen som förövare.

21-åringen är sedan tidigare dömd vid ett antal tillfällen, bland annat för misshandel och hets mot folkgrupp. Han har kända kopplingar till Svenska Motståndsrörelsen.
Expo

Verktyg:

Efter granskning: Ekeroths närmaste medarbetare stängs av

Sverigedemokraterna stänger av Dick Abrahamsson, politisk sekreterare hos Kent Ekeroth. I Expos senaste nummer avslöjas att Abrahamsson tidigare arbetat för nazistiska och högerextrema medier. Hela Hälsingland har även uppmärksammat rysk propaganda på Abrahamssons Facebook.

Extremhögern vill inte ha en debatt

Analys, Daniel Poohl. Bokmässan har blivit ytterligare en plats där vi tvingas möta extremhögerns idéer. Men bara för att de finns där betyder det inte att de har en poäng.

Nytt nummer av Expo

Nytt nummer av Expo ute nu! En miljon flyktingar kom till Europa förra året. Endast 65 personer sökte asyl i Estland. Ändå exploderade rasismen. Och massor av mer läsning.