Nazist dömd till fängelse

Publicerad 2007-01-16

En 21-årig nazist dömdes igår av hovrätten i Sundsvall till sex månaders fängelse. Domen innebär att hovrätten sänker tingsrättens tidigare dom på åtta månader.

21-åringen misshandlade oprovocerat en man i Sundsvall. Mannen fick ett slag i huvudet, vissa uppgifter tyder på att det rörde sig om ett slag med en flaska.

I rätten var vittnena oense om vem som egentligen slagit mannen. Vittnena från 21-åringens sällskap hävdar att det var en annan i sällskapet som slagit mannen. Andra vitten oberoende av varandra pekade dock ut 21-åringen som förövare.

21-åringen är sedan tidigare dömd vid ett antal tillfällen, bland annat för misshandel och hets mot folkgrupp. Han har kända kopplingar till Svenska Motståndsrörelsen.
Expo

Verktyg:

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA