Nazist dömd till fängelse

Publicerad 2007-01-16

En 21-årig nazist dömdes igår av hovrätten i Sundsvall till sex månaders fängelse. Domen innebär att hovrätten sänker tingsrättens tidigare dom på åtta månader.

21-åringen misshandlade oprovocerat en man i Sundsvall. Mannen fick ett slag i huvudet, vissa uppgifter tyder på att det rörde sig om ett slag med en flaska.

I rätten var vittnena oense om vem som egentligen slagit mannen. Vittnena från 21-åringens sällskap hävdar att det var en annan i sällskapet som slagit mannen. Andra vitten oberoende av varandra pekade dock ut 21-åringen som förövare.

21-åringen är sedan tidigare dömd vid ett antal tillfällen, bland annat för misshandel och hets mot folkgrupp. Han har kända kopplingar till Svenska Motståndsrörelsen.
Expo

Verktyg:

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA