Nazister angrep polis

Publicerad 2007-09-23

Under natten mot söndagen ställde en samling nazister till bråk på en krog i Vimmerby. Tolv poliser och tre hundar krävdes för att avvisa nazisterna, skriver dn.se.

Ett 15-tal nazister och lika många anhängare festade under natten mot söndagen på krogen Harry's i Vimmerby. Nazisterna störde så pass mycket att polis tillkallades. När polisen skulle avvisa nazisterna uppstod bråk.

- Nazisterna attackerade poliserna. Det var lite hårda tag emellanåt, säger Reine Johansson, vakthavande befäl vid polisen i Kalmar län till dn.se.

Polisen grep tre nazister misstänkta för ohörsamhet mot ordningsmakten. De släpptes efter att de förhörts. Enligt polisen har nazisterna blivit allt mer aktiva i området.

- Vi får väl lägga ner ribban lite och öka trycket, säger Reine Johansson till dn.se

Ingen person skadades allvarligt vid bråket.
Expo

Verktyg:

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA