Nazister angrep polis

Publicerad 2007-09-23

Under natten mot söndagen ställde en samling nazister till bråk på en krog i Vimmerby. Tolv poliser och tre hundar krävdes för att avvisa nazisterna, skriver dn.se.

Ett 15-tal nazister och lika många anhängare festade under natten mot söndagen på krogen Harry's i Vimmerby. Nazisterna störde så pass mycket att polis tillkallades. När polisen skulle avvisa nazisterna uppstod bråk.

- Nazisterna attackerade poliserna. Det var lite hårda tag emellanåt, säger Reine Johansson, vakthavande befäl vid polisen i Kalmar län till dn.se.

Polisen grep tre nazister misstänkta för ohörsamhet mot ordningsmakten. De släpptes efter att de förhörts. Enligt polisen har nazisterna blivit allt mer aktiva i området.

- Vi får väl lägga ner ribban lite och öka trycket, säger Reine Johansson till dn.se

Ingen person skadades allvarligt vid bråket.
Expo

Verktyg:

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA