Nazister angrep polis

Publicerad 2007-09-23

Under natten mot söndagen ställde en samling nazister till bråk på en krog i Vimmerby. Tolv poliser och tre hundar krävdes för att avvisa nazisterna, skriver dn.se.

Ett 15-tal nazister och lika många anhängare festade under natten mot söndagen på krogen Harry's i Vimmerby. Nazisterna störde så pass mycket att polis tillkallades. När polisen skulle avvisa nazisterna uppstod bråk.

- Nazisterna attackerade poliserna. Det var lite hårda tag emellanåt, säger Reine Johansson, vakthavande befäl vid polisen i Kalmar län till dn.se.

Polisen grep tre nazister misstänkta för ohörsamhet mot ordningsmakten. De släpptes efter att de förhörts. Enligt polisen har nazisterna blivit allt mer aktiva i området.

- Vi får väl lägga ner ribban lite och öka trycket, säger Reine Johansson till dn.se

Ingen person skadades allvarligt vid bråket.
Expo

Verktyg:

Ungern röstar om flyktingmottagning – det här behöver du känna till

Val i Ungern. På söndag går ungrarna till val om landet ska ta emot flyktingar inom EU:s omfördelningssystem. Regeringspartiet Fidesz har under månader genomfört en massiv främlingsfientlig kampanj. Resultatet av omröstningen kan få stora konsekvenser för Europas flyktingpolitik.

Efter granskning: Ekeroths närmaste medarbetare stängs av

Sverigedemokraterna stänger av Dick Abrahamsson, politisk sekreterare hos Kent Ekeroth. I Expos senaste nummer avslöjas att Abrahamsson tidigare arbetat för nazistiska och högerextrema medier. Hela Hälsingland har även uppmärksammat rysk propaganda på Abrahamssons Facebook.

Extremhögern vill inte ha en debatt

Analys, Daniel Poohl. Bokmässan har blivit ytterligare en plats där vi tvingas möta extremhögerns idéer. Men bara för att de finns där betyder det inte att de har en poäng.