Nazister attackerade fest

Publicerad 2007-11-27

På lördagskvällen attackerade nazister två gånger om en privat födelsedagsfest på Folkets Hus i Påarp utanför Helsingborg.

Anmälningar om misshandel och skadegörelse har inkommit till polisen. De som utförde misshandeln ska enligt vittnen ha filmat händelsen. Nazisterna var maskerade och beväpnade med kniv och yxa, som de hotade festdeltagarna med.

Polisen har inte gripit någon misstänkt och informationen från festdeltagarna har varit knapphändiga, uppger Bengt Westberg polisinspektör i Helsingborg. Förundersökningen är nu nedlagd.

Personerna som utförde attacken uppges tillhöra det nazistiska nätverket Helsingborgskampanjen. Gruppen ska ha varit på en egen fest i Påarp innan de begav sig till Folkets Hus.
Kenny Hjälte

Verktyg:

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA