Nazister attackerade fest

Publicerad 2007-11-27

På lördagskvällen attackerade nazister två gånger om en privat födelsedagsfest på Folkets Hus i Påarp utanför Helsingborg.

Anmälningar om misshandel och skadegörelse har inkommit till polisen. De som utförde misshandeln ska enligt vittnen ha filmat händelsen. Nazisterna var maskerade och beväpnade med kniv och yxa, som de hotade festdeltagarna med.

Polisen har inte gripit någon misstänkt och informationen från festdeltagarna har varit knapphändiga, uppger Bengt Westberg polisinspektör i Helsingborg. Förundersökningen är nu nedlagd.

Personerna som utförde attacken uppges tillhöra det nazistiska nätverket Helsingborgskampanjen. Gruppen ska ha varit på en egen fest i Påarp innan de begav sig till Folkets Hus.
Kenny Hjälte

Verktyg:

Ungern röstar om flyktingmottagning – det här behöver du känna till

Val i Ungern. På söndag går ungrarna till val om landet ska ta emot flyktingar inom EU:s omfördelningssystem. Regeringspartiet Fidesz har under månader genomfört en massiv främlingsfientlig kampanj. Resultatet av omröstningen kan få stora konsekvenser för Europas flyktingpolitik.

Efter granskning: Ekeroths närmaste medarbetare stängs av

Sverigedemokraterna stänger av Dick Abrahamsson, politisk sekreterare hos Kent Ekeroth. I Expos senaste nummer avslöjas att Abrahamsson tidigare arbetat för nazistiska och högerextrema medier. Hela Hälsingland har även uppmärksammat rysk propaganda på Abrahamssons Facebook.

Extremhögern vill inte ha en debatt

Analys, Daniel Poohl. Bokmässan har blivit ytterligare en plats där vi tvingas möta extremhögerns idéer. Men bara för att de finns där betyder det inte att de har en poäng.