Nazister attackerade fest

Publicerad 2007-11-27

På lördagskvällen attackerade nazister två gånger om en privat födelsedagsfest på Folkets Hus i Påarp utanför Helsingborg.

Anmälningar om misshandel och skadegörelse har inkommit till polisen. De som utförde misshandeln ska enligt vittnen ha filmat händelsen. Nazisterna var maskerade och beväpnade med kniv och yxa, som de hotade festdeltagarna med.

Polisen har inte gripit någon misstänkt och informationen från festdeltagarna har varit knapphändiga, uppger Bengt Westberg polisinspektör i Helsingborg. Förundersökningen är nu nedlagd.

Personerna som utförde attacken uppges tillhöra det nazistiska nätverket Helsingborgskampanjen. Gruppen ska ha varit på en egen fest i Påarp innan de begav sig till Folkets Hus.
Kenny Hjälte

Verktyg:

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA