Nazister mordhotade ung kvinna

Publicerad 2007-07-02

Under helgens Peace and Love-festival i Borlänge hotade två nazister döda en ung kvinna. Anledningen var att hon delade ut antirasistiska flygblad.

Det var i samband med en flygbladsutdelning arrangerad av Ung vänster som kvinnan upptäckte att två män följde efter henne. Efter en stund trängde de in henne mot en vägg och slet flygbladen ur hennes hand. Enligt polisanmälan ska männen bland annat ha sagt "va fan är det här för skit" och "ni borde dödas allihopa" till kvinnan innan hon lyckades ta sig från platsen.

Jesper Berglund från Ung vänster säger till Expo att kvinnan chockades av händelsen. Det är heller inte första gången personer från Ung vänster blivit hotade på Peace and Love-festivalen. Personerna som hotade kvinnan kändes igen från tidigare incidenter.

- Tyvärr så är det här sånt som händer, vi blev mordhotade förra året också. Om polisen lyckas gripa de misstänkta bör de höras även om den händelsen, säger Jesper Berglund.
Johannes Jakobsson

Verktyg:

Nytt nummer av Expo

Nytt nummer av Expo ute nu! En miljon flyktingar kom till Europa förra året. Endast 65 personer sökte asyl i Estland. Ändå exploderade rasismen. Och massor av mer läsning.


Sverigedemokraterna är ett hot mot demokratin

Söndagskrönika, Daniel Poohl. Samarbete eller inte? För den som vill öppna dörren för Sverigedemokraterna kan det vara värt att veta vad som väntar.

Man misshandlad till döds vid nazistdemonstration i Finland

En 28-årig man har avlidit efter att ha blivit misshandlad i samband med att nazistiska Finska motståndsrörelsens demonstrerade förra helgen. Polisen är fortfarande förtegen om detaljerna kring dödsmisshandeln.