Nazister mordhotade ung kvinna

Publicerad 2007-07-02

Under helgens Peace and Love-festival i Borlänge hotade två nazister döda en ung kvinna. Anledningen var att hon delade ut antirasistiska flygblad.

Det var i samband med en flygbladsutdelning arrangerad av Ung vänster som kvinnan upptäckte att två män följde efter henne. Efter en stund trängde de in henne mot en vägg och slet flygbladen ur hennes hand. Enligt polisanmälan ska männen bland annat ha sagt "va fan är det här för skit" och "ni borde dödas allihopa" till kvinnan innan hon lyckades ta sig från platsen.

Jesper Berglund från Ung vänster säger till Expo att kvinnan chockades av händelsen. Det är heller inte första gången personer från Ung vänster blivit hotade på Peace and Love-festivalen. Personerna som hotade kvinnan kändes igen från tidigare incidenter.

- Tyvärr så är det här sånt som händer, vi blev mordhotade förra året också. Om polisen lyckas gripa de misstänkta bör de höras även om den händelsen, säger Jesper Berglund.
Johannes Jakobsson

Verktyg:

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA