Nazister mordhotade ung kvinna

Publicerad 2007-07-02

Under helgens Peace and Love-festival i Borlänge hotade två nazister döda en ung kvinna. Anledningen var att hon delade ut antirasistiska flygblad.

Det var i samband med en flygbladsutdelning arrangerad av Ung vänster som kvinnan upptäckte att två män följde efter henne. Efter en stund trängde de in henne mot en vägg och slet flygbladen ur hennes hand. Enligt polisanmälan ska männen bland annat ha sagt "va fan är det här för skit" och "ni borde dödas allihopa" till kvinnan innan hon lyckades ta sig från platsen.

Jesper Berglund från Ung vänster säger till Expo att kvinnan chockades av händelsen. Det är heller inte första gången personer från Ung vänster blivit hotade på Peace and Love-festivalen. Personerna som hotade kvinnan kändes igen från tidigare incidenter.

- Tyvärr så är det här sånt som händer, vi blev mordhotade förra året också. Om polisen lyckas gripa de misstänkta bör de höras även om den händelsen, säger Jesper Berglund.
Johannes Jakobsson

Verktyg:

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA