Nazistfestival i nordöstra Skåne

Publicerad 2007-07-28

För tredje året i rad anordnades Nordiska festivalen av Nordiska förbundet. Drygt tvåhundra personer samlades under kvällen i Värestorps folkets hus i nordöstra Skåne.

Nordiska förbundet hade för första gången placerat sitt största arrangemang, Nordiska festivalen, i Skåne. Festivalbesökarna samlades i Tyringe utanför Hässleholm för att under eftermiddagen köras i bilar och bussar till Värestorps folkets hus, norr om Kristianstad. Enligt länspolisen i Skåne har allt gått lugnt till i samband med festivalen och inga ingripanden har gjorts.

Talare och musik
Innan festivalen hade arrangörerna lockat besökare med de uppmärksammade amerikanska tonårssystrarna i Prussian Blue och den tyske nazitrubaduren Frank Renicke. På talarlistan fanns den tyske högerextremisten Tomas Rackow från partiet NPD samt fransmannen Emmanuel Brund'Aubignosc. Men talarna och banden var inte de enda internationella gästerna. Festivalen besöktes även av folk från Danmark, Norge och Tyskland. Bland de övriga festivaldeltagarna fanns nazister från hela Sverige och från flera olika högerextrema organisationer.

Kenny Hjälte
Alexander Bengtsson
Daniel Poohl

Verktyg:

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA