Nazistfestival i nordöstra Skåne

Publicerad 2007-07-28

För tredje året i rad anordnades Nordiska festivalen av Nordiska förbundet. Drygt tvåhundra personer samlades under kvällen i Värestorps folkets hus i nordöstra Skåne.

Nordiska förbundet hade för första gången placerat sitt största arrangemang, Nordiska festivalen, i Skåne. Festivalbesökarna samlades i Tyringe utanför Hässleholm för att under eftermiddagen köras i bilar och bussar till Värestorps folkets hus, norr om Kristianstad. Enligt länspolisen i Skåne har allt gått lugnt till i samband med festivalen och inga ingripanden har gjorts.

Talare och musik
Innan festivalen hade arrangörerna lockat besökare med de uppmärksammade amerikanska tonårssystrarna i Prussian Blue och den tyske nazitrubaduren Frank Renicke. På talarlistan fanns den tyske högerextremisten Tomas Rackow från partiet NPD samt fransmannen Emmanuel Brund'Aubignosc. Men talarna och banden var inte de enda internationella gästerna. Festivalen besöktes även av folk från Danmark, Norge och Tyskland. Bland de övriga festivaldeltagarna fanns nazister från hela Sverige och från flera olika högerextrema organisationer.

Kenny Hjälte
Alexander Bengtsson
Daniel Poohl

Verktyg:

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA