Nazistmöten ska stoppas

Publicerad 2007-02-06

Ronneby kommun ska arbeta ännu mer aktivt för att hindra nazister att på orten hyra lokaler för sina arrangemang, uppger Sveriges radio.

Upprinnelsen till att kommunen nu vill höja beredskapen ytterligare är den vit makt-konsert som Blood & Honour höll i Leråkra Bygdegård utanför Ronneby i helgen. Lokalen hyrdes med förespeglingen att det rörde sig om en 25-års fest. Spelningen samlade ett hundratal högerextremister.

Kommunens säkerhetssamordnare, Per Drysén, säger till Sveriges radio att de ska bli bättre på att ge information till dem som hyr ut lokaler.
Expo

Verktyg:

Extremhögern vill inte ha en debatt

Analys, Daniel Poohl. Bokmässan har blivit ytterligare en plats där vi tvingas möta extremhögerns idéer. Men bara för att de finns där betyder det inte att de har en poäng.

Nytt nummer av Expo

Nytt nummer av Expo ute nu! En miljon flyktingar kom till Europa förra året. Endast 65 personer sökte asyl i Estland. Ändå exploderade rasismen. Och massor av mer läsning.


Sverigedemokraterna är ett hot mot demokratin

Söndagskrönika, Daniel Poohl. Samarbete eller inte? För den som vill öppna dörren för Sverigedemokraterna kan det vara värt att veta vad som väntar.