Nazistmöten ska stoppas

Publicerad 2007-02-06

Ronneby kommun ska arbeta ännu mer aktivt för att hindra nazister att på orten hyra lokaler för sina arrangemang, uppger Sveriges radio.

Upprinnelsen till att kommunen nu vill höja beredskapen ytterligare är den vit makt-konsert som Blood & Honour höll i Leråkra Bygdegård utanför Ronneby i helgen. Lokalen hyrdes med förespeglingen att det rörde sig om en 25-års fest. Spelningen samlade ett hundratal högerextremister.

Kommunens säkerhetssamordnare, Per Drysén, säger till Sveriges radio att de ska bli bättre på att ge information till dem som hyr ut lokaler.
Expo

Verktyg:

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA