Nobelpristagare attackerades

Publicerad 2007-02-15

Förintelseforskaren och nobelpristagaren Elie Wiesel utsattes i början av februari för en attack. Någon släpade ut honom från en hotellhiss i San Fransisco. Förintelseförnekaren Eric Hunt har pekats ut som möjlig förövare, enligt Examiner.

Elie Wiesel var på hotellet för att delta på en fredskonferens. Attacken skedde efter konferensen, då en man släpade Elie Wiesel ut ur en hiss. Elie Wiesel ropade på hjälp.

På nätsidan anti-Zionist Web tar förintelseförnekaren Eric Hunt på sig skulden för attacken. Syftet med överfallet ska ha varit att släpa Wiesel till ett hotellrum där han skulle ställas till svars. Enligt Eric Hunt är Förintelsen en myt.

Examiner skriver att det även är polisens huvudtes att Eric Hunt är förövaren.

Elie Wiesel är överlevare från Förintelsen och ha skrivit ett 40-tal böcker, bland annat om sina upplevelser i Auschwitz. 1986 fick han Nobels fredspris.
Expo

Verktyg:

Efter granskning: Ekeroths närmaste medarbetare stängs av

Sverigedemokraterna stänger av Dick Abrahamsson, politisk sekreterare hos Kent Ekeroth. I Expos senaste nummer avslöjas att Abrahamsson tidigare arbetat för nazistiska och högerextrema medier. Hela Hälsingland har även uppmärksammat rysk propaganda på Abrahamssons Facebook.

Extremhögern vill inte ha en debatt

Analys, Daniel Poohl. Bokmässan har blivit ytterligare en plats där vi tvingas möta extremhögerns idéer. Men bara för att de finns där betyder det inte att de har en poäng.

Nytt nummer av Expo

Nytt nummer av Expo ute nu! En miljon flyktingar kom till Europa förra året. Endast 65 personer sökte asyl i Estland. Ändå exploderade rasismen. Och massor av mer läsning.