Nobelpristagare attackerades

Publicerad 2007-02-15

Förintelseforskaren och nobelpristagaren Elie Wiesel utsattes i början av februari för en attack. Någon släpade ut honom från en hotellhiss i San Fransisco. Förintelseförnekaren Eric Hunt har pekats ut som möjlig förövare, enligt Examiner.

Elie Wiesel var på hotellet för att delta på en fredskonferens. Attacken skedde efter konferensen, då en man släpade Elie Wiesel ut ur en hiss. Elie Wiesel ropade på hjälp.

På nätsidan anti-Zionist Web tar förintelseförnekaren Eric Hunt på sig skulden för attacken. Syftet med överfallet ska ha varit att släpa Wiesel till ett hotellrum där han skulle ställas till svars. Enligt Eric Hunt är Förintelsen en myt.

Examiner skriver att det även är polisens huvudtes att Eric Hunt är förövaren.

Elie Wiesel är överlevare från Förintelsen och ha skrivit ett 40-tal böcker, bland annat om sina upplevelser i Auschwitz. 1986 fick han Nobels fredspris.
Expo

Verktyg:

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA