Nobelpristagare attackerades

Publicerad 2007-02-15

Förintelseforskaren och nobelpristagaren Elie Wiesel utsattes i början av februari för en attack. Någon släpade ut honom från en hotellhiss i San Fransisco. Förintelseförnekaren Eric Hunt har pekats ut som möjlig förövare, enligt Examiner.

Elie Wiesel var på hotellet för att delta på en fredskonferens. Attacken skedde efter konferensen, då en man släpade Elie Wiesel ut ur en hiss. Elie Wiesel ropade på hjälp.

På nätsidan anti-Zionist Web tar förintelseförnekaren Eric Hunt på sig skulden för attacken. Syftet med överfallet ska ha varit att släpa Wiesel till ett hotellrum där han skulle ställas till svars. Enligt Eric Hunt är Förintelsen en myt.

Examiner skriver att det även är polisens huvudtes att Eric Hunt är förövaren.

Elie Wiesel är överlevare från Förintelsen och ha skrivit ett 40-tal böcker, bland annat om sina upplevelser i Auschwitz. 1986 fick han Nobels fredspris.
Expo

Verktyg:

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA