NRP angriper rektor

Publicerad 2007-03-28

Nordiska rikspartiet, NRP, har skickat brev till en skola i utanför Umeå där partiet attackerar rektorn för att hon agerat mot rasistiska incidenter på skolan, skriver Expressen. Rektorn har polisanmält händelsen.

Skolan har haft problem med elever som gjort Hitlerhälsning och rasistiska tillmälen. För att komma tillrätta med problemen valde skolledningen att stänga skolan i två dagar för eleverna medan lärarna tog fram en handlingsplan.

NRP menar att skolan sysslar med hjärntvättning av eleverna. Expo har tagit del av brevet där det bland annat står:

”Denne dåraktige och svenskfientlige rektor har fått inte bara NRP utan även andra nationalsocialister både i Sverige och utomlands att reagera. All världens nationalsocialisters blickar är riktade mot /…/ skolan och dess rektor!”

Rektorn har valt att polisanmäla brevet som hon upplever som hotfullt.

Brevet innehåller även avståndstagande mot mångkulturen och konspirationsidéer om judarnas makt.

NRP bildades 1956 och är ett öppet nazistiskt parti. NRP:s verksamhet har under många år varit blygsam. Det senaste året har dock en viss aktivitet noterats.
Anders Dalsbro

Verktyg:

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA