NRP angriper rektor

Publicerad 2007-03-28

Nordiska rikspartiet, NRP, har skickat brev till en skola i utanför Umeå där partiet attackerar rektorn för att hon agerat mot rasistiska incidenter på skolan, skriver Expressen. Rektorn har polisanmält händelsen.

Skolan har haft problem med elever som gjort Hitlerhälsning och rasistiska tillmälen. För att komma tillrätta med problemen valde skolledningen att stänga skolan i två dagar för eleverna medan lärarna tog fram en handlingsplan.

NRP menar att skolan sysslar med hjärntvättning av eleverna. Expo har tagit del av brevet där det bland annat står:

”Denne dåraktige och svenskfientlige rektor har fått inte bara NRP utan även andra nationalsocialister både i Sverige och utomlands att reagera. All världens nationalsocialisters blickar är riktade mot /…/ skolan och dess rektor!”

Rektorn har valt att polisanmäla brevet som hon upplever som hotfullt.

Brevet innehåller även avståndstagande mot mångkulturen och konspirationsidéer om judarnas makt.

NRP bildades 1956 och är ett öppet nazistiskt parti. NRP:s verksamhet har under många år varit blygsam. Det senaste året har dock en viss aktivitet noterats.
Anders Dalsbro

Verktyg:

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA