NSF-aktivister dömda för skadegörelse

Publicerad 2007-03-07

Två aktivister från Nationalsocialist front dömdes för skadegörelse av Västmanlands tingsrätt, skriver Vestmanlands läns tidning.

Polisen i Hallstahammar ertappade männen, 22 och 25 år, med tapetklister och affischer från Nationalsocialistisk front, NSF. Polisen noterade männens namn. Senare upptäcktes ett 50-tal uppklistrade affischer runt om i Hallstahammar.

Tingsrätten fann de både skyldiga till skadegörelse och dömde dem till dagsböter. Såväl 22-åringen som 25-åringen förnekar brott.
Expo

Verktyg:

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA