NSF-aktivister dömda för skadegörelse

Publicerad 2007-03-07

Två aktivister från Nationalsocialist front dömdes för skadegörelse av Västmanlands tingsrätt, skriver Vestmanlands läns tidning.

Polisen i Hallstahammar ertappade männen, 22 och 25 år, med tapetklister och affischer från Nationalsocialistisk front, NSF. Polisen noterade männens namn. Senare upptäcktes ett 50-tal uppklistrade affischer runt om i Hallstahammar.

Tingsrätten fann de både skyldiga till skadegörelse och dömde dem till dagsböter. Såväl 22-åringen som 25-åringen förnekar brott.
Expo

Verktyg:

Efter granskning: Ekeroths närmaste medarbetare stängs av

Sverigedemokraterna stänger av Dick Abrahamsson, politisk sekreterare hos Kent Ekeroth. I Expos senaste nummer avslöjas att Abrahamsson tidigare arbetat för nazistiska och högerextrema medier. Hela Hälsingland har även uppmärksammat rysk propaganda på Abrahamssons Facebook.

Extremhögern vill inte ha en debatt

Analys, Daniel Poohl. Bokmässan har blivit ytterligare en plats där vi tvingas möta extremhögerns idéer. Men bara för att de finns där betyder det inte att de har en poäng.

Nytt nummer av Expo

Nytt nummer av Expo ute nu! En miljon flyktingar kom till Europa förra året. Endast 65 personer sökte asyl i Estland. Ändå exploderade rasismen. Och massor av mer läsning.