Nya mordmisstankar mot Jackie Arklöv

Publicerad 2007-10-15

Den före detta medlemmen i Nationalsocialistisk front, Jackie Arklöv, misstänkts för ytterligare mord, skriver TT.

En källa säger till TT att det rör sig om dåd som är "värre än Malexander".

Arklöv kommer att delges de nya mordmisstankarna i ett förhör som ska hållas med honom på Kumlafängelset den 26 oktober.

Enligt kammaråklagare Marie Lind Thomsen gäller det brott som utförts i Bosnien efter juli 1993. TT skriver att hon är förtegen och inte vill prata om den pågående förundersökningen, eftersom den är sekretessbelagd.

Jackie Arklövs advokat Per Durling kunde på måndagen inte uttala sig om de nya misstankarna eftersom hans klient ännu inte delgivits någon misstanke om brott.
Expo

Verktyg:

Ungern röstar om flyktingmottagning – det här behöver du känna till

Val i Ungern. På söndag går ungrarna till val om landet ska ta emot flyktingar inom EU:s omfördelningssystem. Regeringspartiet Fidesz har under månader genomfört en massiv främlingsfientlig kampanj. Resultatet av omröstningen kan få stora konsekvenser för Europas flyktingpolitik.

Efter granskning: Ekeroths närmaste medarbetare stängs av

Sverigedemokraterna stänger av Dick Abrahamsson, politisk sekreterare hos Kent Ekeroth. I Expos senaste nummer avslöjas att Abrahamsson tidigare arbetat för nazistiska och högerextrema medier. Hela Hälsingland har även uppmärksammat rysk propaganda på Abrahamssons Facebook.

Extremhögern vill inte ha en debatt

Analys, Daniel Poohl. Bokmässan har blivit ytterligare en plats där vi tvingas möta extremhögerns idéer. Men bara för att de finns där betyder det inte att de har en poäng.