Örebropolisen anmäls för hets mot folkgrupp

Publicerad 2007-11-14

Polisen i Örebro har anmälts för hets mot folkgrupp av vänsterpartiets lokala oppositionsråd Murad Artin, rapporterar Sveriges Radio Örebro.

Anmälan lämnades in efter att Närpolisen i Örebro gått ut med information till allmänheten om att ficktjuvar med utländsk bakgrund härjar i Örebro, och att det oftast är personer med utländsk bakgrund som begår brotten.

Till SR säger Murad Artin att beskrivningen av de misstänkta gärningsmännen är hets mot folkgrupp.

- Det är hets mot folkgrupp och borde inte få förekomma hos polismyndigheten, säger han.
Expo

Verktyg:

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA