Örebropolisen anmäls för hets mot folkgrupp

Publicerad 2007-11-14

Polisen i Örebro har anmälts för hets mot folkgrupp av vänsterpartiets lokala oppositionsråd Murad Artin, rapporterar Sveriges Radio Örebro.

Anmälan lämnades in efter att Närpolisen i Örebro gått ut med information till allmänheten om att ficktjuvar med utländsk bakgrund härjar i Örebro, och att det oftast är personer med utländsk bakgrund som begår brotten.

Till SR säger Murad Artin att beskrivningen av de misstänkta gärningsmännen är hets mot folkgrupp.

- Det är hets mot folkgrupp och borde inte få förekomma hos polismyndigheten, säger han.
Expo

Verktyg:

Ungern röstar om flyktingmottagning – det här behöver du känna till

Val i Ungern. På söndag går ungrarna till val om landet ska ta emot flyktingar inom EU:s omfördelningssystem. Regeringspartiet Fidesz har under månader genomfört en massiv främlingsfientlig kampanj. Resultatet av omröstningen kan få stora konsekvenser för Europas flyktingpolitik.

Efter granskning: Ekeroths närmaste medarbetare stängs av

Sverigedemokraterna stänger av Dick Abrahamsson, politisk sekreterare hos Kent Ekeroth. I Expos senaste nummer avslöjas att Abrahamsson tidigare arbetat för nazistiska och högerextrema medier. Hela Hälsingland har även uppmärksammat rysk propaganda på Abrahamssons Facebook.

Extremhögern vill inte ha en debatt

Analys, Daniel Poohl. Bokmässan har blivit ytterligare en plats där vi tvingas möta extremhögerns idéer. Men bara för att de finns där betyder det inte att de har en poäng.