Oroligheter vid tidningsutdelning

Publicerad 2007-02-17

STOCKHOLM: Bråk mellan nazister och militanta antifascister.

Under eftermiddagen sammandrabbade aktivister från nazistiska Svenska Motståndsrörelsen (SMR) och militanta antifascister.

SMR hade under eftermiddagen en tidningsutdelning på Centralstationen i Stockholm. I samband med utdelningen blev en man misshandlad. När polisen grep sex aktivister från SMR passade militanta antifascister på att attackera nazisterna. I kalabaliken kom såväl nazisterna som de militanta antifascisterna undan.

Enligt obekräftade uppgifter har flera personer blivit misshandlade i centrala Stockholm i samband med händelsen.

x x

Verktyg:

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA