Oroligheter vid tidningsutdelning

Publicerad 2007-02-17

STOCKHOLM: Bråk mellan nazister och militanta antifascister.

Under eftermiddagen sammandrabbade aktivister från nazistiska Svenska Motståndsrörelsen (SMR) och militanta antifascister.

SMR hade under eftermiddagen en tidningsutdelning på Centralstationen i Stockholm. I samband med utdelningen blev en man misshandlad. När polisen grep sex aktivister från SMR passade militanta antifascister på att attackera nazisterna. I kalabaliken kom såväl nazisterna som de militanta antifascisterna undan.

Enligt obekräftade uppgifter har flera personer blivit misshandlade i centrala Stockholm i samband med händelsen.

x x

Verktyg:

Efter granskning: Ekeroths närmaste medarbetare stängs av

Sverigedemokraterna stänger av Dick Abrahamsson, politisk sekreterare hos Kent Ekeroth. I Expos senaste nummer avslöjas att Abrahamsson tidigare arbetat för nazistiska och högerextrema medier. Hela Hälsingland har även uppmärksammat rysk propaganda på Abrahamssons Facebook.

Extremhögern vill inte ha en debatt

Analys, Daniel Poohl. Bokmässan har blivit ytterligare en plats där vi tvingas möta extremhögerns idéer. Men bara för att de finns där betyder det inte att de har en poäng.

Nytt nummer av Expo

Nytt nummer av Expo ute nu! En miljon flyktingar kom till Europa förra året. Endast 65 personer sökte asyl i Estland. Ändå exploderade rasismen. Och massor av mer läsning.