Oroligt vid Helsingborgs fullmäktige

Publicerad 2007-03-01

I går kväll hotades aktivister från Ung Vänster av en nazist i samband med en protest mot höjda skolmåltidsavgifter.

Ung Vänster-aktivisterna hade samlats utanför Helsingborgs kommunfullmäktige för att lämna över en protestlista till kommunens politiker när de stötte på tre hotfulla personer, varav en är en känd nazist. Ung Vänster-aktivisterna hotades bland annat med att de skulle få "pannbenet inslaget" och en ung kvinna som deltog i protesten kallades för hora.

Polis kallades till platsen men när de anlände hade förövarna redan försvunnit. Polisen cirkulerade runt i området men kunde inte finna någon misstänkt. Under torsdagseftermiddagen hade polisen ännu inte mottagit någon anmälan.

Den kände nazisten har tidigare dömts för flera fall av misshandel.
Expo

Verktyg:

Efter granskning: Ekeroths närmaste medarbetare stängs av

Sverigedemokraterna stänger av Dick Abrahamsson, politisk sekreterare hos Kent Ekeroth. I Expos senaste nummer avslöjas att Abrahamsson tidigare arbetat för nazistiska och högerextrema medier. Hela Hälsingland har även uppmärksammat rysk propaganda på Abrahamssons Facebook.

Extremhögern vill inte ha en debatt

Analys, Daniel Poohl. Bokmässan har blivit ytterligare en plats där vi tvingas möta extremhögerns idéer. Men bara för att de finns där betyder det inte att de har en poäng.

Nytt nummer av Expo

Nytt nummer av Expo ute nu! En miljon flyktingar kom till Europa förra året. Endast 65 personer sökte asyl i Estland. Ändå exploderade rasismen. Och massor av mer läsning.