Oroligt vid Helsingborgs fullmäktige

Publicerad 2007-03-01

I går kväll hotades aktivister från Ung Vänster av en nazist i samband med en protest mot höjda skolmåltidsavgifter.

Ung Vänster-aktivisterna hade samlats utanför Helsingborgs kommunfullmäktige för att lämna över en protestlista till kommunens politiker när de stötte på tre hotfulla personer, varav en är en känd nazist. Ung Vänster-aktivisterna hotades bland annat med att de skulle få "pannbenet inslaget" och en ung kvinna som deltog i protesten kallades för hora.

Polis kallades till platsen men när de anlände hade förövarna redan försvunnit. Polisen cirkulerade runt i området men kunde inte finna någon misstänkt. Under torsdagseftermiddagen hade polisen ännu inte mottagit någon anmälan.

Den kände nazisten har tidigare dömts för flera fall av misshandel.
Expo

Verktyg:

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA