Pastor i Svalöv stödjer SD:s syn på muslimer

Publicerad 2007-01-22

Pastorn för Fria Kristna Missionshjälpen, Nils Alvar Ekstén, protesterar i en skrivelse till Barnombudsmannen att den kritiserat Gustav Adolfsskolan i Landskrona. Han ger också Sverigedemokraterna stöd för partiets syn på muslimer.

I samband med oroligheter på Gustav Adolfsskolan meddelade rektorn i förra veckan att de vill förbjuda eleverna att prata andra språk än svenska med varandra. Utspelet kritiserades av Barnombudsmannen.

Pastor Nils Alvar Ekstén menar att Barnombudsmannen har fel i sin kritik. Enligt Nils Alvar Ekstén så borde alla andra språk än svenska förbjudas på offentliga platser. Han kritiserar även den svenska invandringspolitiken.

- Det är en protest med de etablerade partierna som inte lyssnar på gräsrötterna. Det måste bli ett stopp på dem som kommer hit utan att de har skäl att komma, de ska inte få lov att stanna. De som begår brott och kriminalitet ska utvisas, säger Nils Alvar Ekstén till Expo.

Nils Alvar säger att han kan tänka sig att rösta på Sverigedemokraterna i nästa val. Han menar att han har arbetat med flyktingar sedan 1979 och att han inte är någon rasist eller främlingsfientlig. Förföljda romer, judar och kristna är några av de grupper som han anser har för svårt att komma in i Sverige. Framför allt är det muslimer som Nils Alvar Ekstén ser som ett problem.

- Snällt sätt så är ungefär 50 procent av alla muslimer islamistiska fundamentalister. Moskéer skulle inte få finnas, inte heller muslimska friskolor, säger Nils Alvar Ekstén.

Enligt Nils Alvar Ekstén har Fria Kristna Missionshjälpen ungefär 200 sympatisörer runt om i landet. Verksamheten bygger främst på att skicka pengar till Israel och de kristna på palestinskt område.
Anders Dalsbro

Verktyg:

Efter granskning: Ekeroths närmaste medarbetare stängs av

Sverigedemokraterna stänger av Dick Abrahamsson, politisk sekreterare hos Kent Ekeroth. I Expos senaste nummer avslöjas att Abrahamsson tidigare arbetat för nazistiska och högerextrema medier. Hela Hälsingland har även uppmärksammat rysk propaganda på Abrahamssons Facebook.

Extremhögern vill inte ha en debatt

Analys, Daniel Poohl. Bokmässan har blivit ytterligare en plats där vi tvingas möta extremhögerns idéer. Men bara för att de finns där betyder det inte att de har en poäng.

Nytt nummer av Expo

Nytt nummer av Expo ute nu! En miljon flyktingar kom till Europa förra året. Endast 65 personer sökte asyl i Estland. Ändå exploderade rasismen. Och massor av mer läsning.