Pastor i Svalöv stödjer SD:s syn på muslimer

Publicerad 2007-01-22

Pastorn för Fria Kristna Missionshjälpen, Nils Alvar Ekstén, protesterar i en skrivelse till Barnombudsmannen att den kritiserat Gustav Adolfsskolan i Landskrona. Han ger också Sverigedemokraterna stöd för partiets syn på muslimer.

I samband med oroligheter på Gustav Adolfsskolan meddelade rektorn i förra veckan att de vill förbjuda eleverna att prata andra språk än svenska med varandra. Utspelet kritiserades av Barnombudsmannen.

Pastor Nils Alvar Ekstén menar att Barnombudsmannen har fel i sin kritik. Enligt Nils Alvar Ekstén så borde alla andra språk än svenska förbjudas på offentliga platser. Han kritiserar även den svenska invandringspolitiken.

- Det är en protest med de etablerade partierna som inte lyssnar på gräsrötterna. Det måste bli ett stopp på dem som kommer hit utan att de har skäl att komma, de ska inte få lov att stanna. De som begår brott och kriminalitet ska utvisas, säger Nils Alvar Ekstén till Expo.

Nils Alvar säger att han kan tänka sig att rösta på Sverigedemokraterna i nästa val. Han menar att han har arbetat med flyktingar sedan 1979 och att han inte är någon rasist eller främlingsfientlig. Förföljda romer, judar och kristna är några av de grupper som han anser har för svårt att komma in i Sverige. Framför allt är det muslimer som Nils Alvar Ekstén ser som ett problem.

- Snällt sätt så är ungefär 50 procent av alla muslimer islamistiska fundamentalister. Moskéer skulle inte få finnas, inte heller muslimska friskolor, säger Nils Alvar Ekstén.

Enligt Nils Alvar Ekstén har Fria Kristna Missionshjälpen ungefär 200 sympatisörer runt om i landet. Verksamheten bygger främst på att skicka pengar till Israel och de kristna på palestinskt område.
Anders Dalsbro

Verktyg:

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA