Polisinsats mot italienska nazister

Publicerad 2007-09-18

Italiensk polis slog i måndags till mot ett femtiotal personer som uppges knutna till ett nazistiskt parti, il Partito nazionalsocialista dei lavoratori (ung: nationalsocialistiska arbetarepartiet).

Polisen genomförde husrannsakan hos 47 personer i norra Italien, framför allt kring städerna Varese, Como, Lecco och Milano, skriver flera italienska tidningar. Några gripanden ska dock inte ha gjorts.

En av polisens utredare, Fabio Mondora, säger till tidningen La Repubblica att gruppen höll på att rekrytera nya medlemmar som skulle sprida partiets rasistiska budskap. Enligt tidningen är partiet tydligt inspirerat av Hitler och den tyska nazismen.

150 poliser deltog i insatsen.
Expo

Verktyg:

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA