Polisinsats mot italienska nazister

Publicerad 2007-09-18

Italiensk polis slog i måndags till mot ett femtiotal personer som uppges knutna till ett nazistiskt parti, il Partito nazionalsocialista dei lavoratori (ung: nationalsocialistiska arbetarepartiet).

Polisen genomförde husrannsakan hos 47 personer i norra Italien, framför allt kring städerna Varese, Como, Lecco och Milano, skriver flera italienska tidningar. Några gripanden ska dock inte ha gjorts.

En av polisens utredare, Fabio Mondora, säger till tidningen La Repubblica att gruppen höll på att rekrytera nya medlemmar som skulle sprida partiets rasistiska budskap. Enligt tidningen är partiet tydligt inspirerat av Hitler och den tyska nazismen.

150 poliser deltog i insatsen.
Expo

Verktyg:

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA