Politiker åtalas för hets mot folkgrupp

Publicerad 2007-04-05

Politikern Dahn Pettersson i Burlöv åtalas för hets mot folkgrupp. Anledningen är en motion han lagt i fullmäktige, skriver Sydsvenskan.

Dahn Petterson sitter som ersättare för Allianspartiet i Burlövs fullmäktige. Han skrev i en motion om hemlösa att kosovoalbaner smugglar in huvuddelen av det heroin som konsumeras i Sverige. Motionen behandlades i fullmäktige i oktober förra året och Lars Johnson (m) reagerade på innehållet och lämnade den till polisen.

Nu har åklagaren beslutet att åtala Dahn Pettersson för hets mot folkgrupp. Petterson har redan beslutat sig för att överklaga en eventuellt fällande dom i tingsrätten, skriver Sydsvenskan.

Dahn Pettersson representerar även Sverigedemokraterna i skattenämnden, trots att han inte är medlem i partiet.
Expo

Verktyg:

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA