Politiker åtalas för hets mot folkgrupp

Publicerad 2007-04-05

Politikern Dahn Pettersson i Burlöv åtalas för hets mot folkgrupp. Anledningen är en motion han lagt i fullmäktige, skriver Sydsvenskan.

Dahn Petterson sitter som ersättare för Allianspartiet i Burlövs fullmäktige. Han skrev i en motion om hemlösa att kosovoalbaner smugglar in huvuddelen av det heroin som konsumeras i Sverige. Motionen behandlades i fullmäktige i oktober förra året och Lars Johnson (m) reagerade på innehållet och lämnade den till polisen.

Nu har åklagaren beslutet att åtala Dahn Pettersson för hets mot folkgrupp. Petterson har redan beslutat sig för att överklaga en eventuellt fällande dom i tingsrätten, skriver Sydsvenskan.

Dahn Pettersson representerar även Sverigedemokraterna i skattenämnden, trots att han inte är medlem i partiet.
Expo

Verktyg:

Nytt nummer av Expo

Nytt nummer av Expo ute nu! En miljon flyktingar kom till Europa förra året. Endast 65 personer sökte asyl i Estland. Ändå exploderade rasismen. Och massor av mer läsning.


Sverigedemokraterna är ett hot mot demokratin

Söndagskrönika, Daniel Poohl. Samarbete eller inte? För den som vill öppna dörren för Sverigedemokraterna kan det vara värt att veta vad som väntar.

Man misshandlad till döds vid nazistdemonstration i Finland

En 28-årig man har avlidit efter att ha blivit misshandlad i samband med att nazistiska Finska motståndsrörelsens demonstrerade förra helgen. Polisen är fortfarande förtegen om detaljerna kring dödsmisshandeln.