Politiker åtalas för hets mot folkgrupp

Publicerad 2007-04-05

Politikern Dahn Pettersson i Burlöv åtalas för hets mot folkgrupp. Anledningen är en motion han lagt i fullmäktige, skriver Sydsvenskan.

Dahn Petterson sitter som ersättare för Allianspartiet i Burlövs fullmäktige. Han skrev i en motion om hemlösa att kosovoalbaner smugglar in huvuddelen av det heroin som konsumeras i Sverige. Motionen behandlades i fullmäktige i oktober förra året och Lars Johnson (m) reagerade på innehållet och lämnade den till polisen.

Nu har åklagaren beslutet att åtala Dahn Pettersson för hets mot folkgrupp. Petterson har redan beslutat sig för att överklaga en eventuellt fällande dom i tingsrätten, skriver Sydsvenskan.

Dahn Pettersson representerar även Sverigedemokraterna i skattenämnden, trots att han inte är medlem i partiet.
Expo

Verktyg:

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA