Rasism får skola att stänga

Publicerad 2007-03-05

Högstadieskolan i Vännäsby utanför Umeå håller stängt i två dagar för att komma tillrätta med rasism och nazism på skolan.

Skolledningen tog beslutet efter flera fall av rasistiska och nazistiska tillmälen och klotter, skriver TT. I två dagar får eleverna vara hemma, medan skolans personal tar fram ett handlingsprogram för att möta problemen på skolan.

Skolledningen hoppas att beslutet att stänga skolan och utbilda personalen ska förbättra arbetsmiljön.
Expo

Verktyg:

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA