Rättegång mot NSF-aktivist inställd

Publicerad 2007-01-18

Rättegången i Högsta domstolen mot Göran Jonsson, ansvarig utgivare bakom Nationalsocialistisk fronts nättidning "Den svenske nationalsocialisten", fick igår ställas in. Detta efter att Göran Jonssons försvarsadvokat insjuknat i en hjärtinfarkt

Det var andra gången som rättegången fick skjutas på framtiden. I slutet på 2006 var man tvungen att flytta fram datumet då Justitiekanslern inkommit sent med ändringar i gärningsbeskrivningen.

Brottet, som rubriceras som hets mot folkgrupp, gäller två artiklar om homosexuella och romer som publicerats på tidningens webbplats under 2003 och 2004. I en av artiklarna skriver man bland annat att den som förespråkar homosexualitet på samma gång inte kan "kritisera pedofili, incest, nekrofili eller tidelag".

Johannes Jakobsson
[email protected]
Expo

Verktyg:

Efter granskning: Ekeroths närmaste medarbetare stängs av

Sverigedemokraterna stänger av Dick Abrahamsson, politisk sekreterare hos Kent Ekeroth. I Expos senaste nummer avslöjas att Abrahamsson tidigare arbetat för nazistiska och högerextrema medier. Hela Hälsingland har även uppmärksammat rysk propaganda på Abrahamssons Facebook.

Extremhögern vill inte ha en debatt

Analys, Daniel Poohl. Bokmässan har blivit ytterligare en plats där vi tvingas möta extremhögerns idéer. Men bara för att de finns där betyder det inte att de har en poäng.

Nytt nummer av Expo

Nytt nummer av Expo ute nu! En miljon flyktingar kom till Europa förra året. Endast 65 personer sökte asyl i Estland. Ändå exploderade rasismen. Och massor av mer läsning.