Rättegång mot NSF-aktivist inställd

Publicerad 2007-01-18

Rättegången i Högsta domstolen mot Göran Jonsson, ansvarig utgivare bakom Nationalsocialistisk fronts nättidning "Den svenske nationalsocialisten", fick igår ställas in. Detta efter att Göran Jonssons försvarsadvokat insjuknat i en hjärtinfarkt

Det var andra gången som rättegången fick skjutas på framtiden. I slutet på 2006 var man tvungen att flytta fram datumet då Justitiekanslern inkommit sent med ändringar i gärningsbeskrivningen.

Brottet, som rubriceras som hets mot folkgrupp, gäller två artiklar om homosexuella och romer som publicerats på tidningens webbplats under 2003 och 2004. I en av artiklarna skriver man bland annat att den som förespråkar homosexualitet på samma gång inte kan "kritisera pedofili, incest, nekrofili eller tidelag".

Johannes Jakobsson
[email protected]
Expo

Verktyg:

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA