Rättegång mot NSF-aktivist inställd

Publicerad 2007-01-18

Rättegången i Högsta domstolen mot Göran Jonsson, ansvarig utgivare bakom Nationalsocialistisk fronts nättidning "Den svenske nationalsocialisten", fick igår ställas in. Detta efter att Göran Jonssons försvarsadvokat insjuknat i en hjärtinfarkt

Det var andra gången som rättegången fick skjutas på framtiden. I slutet på 2006 var man tvungen att flytta fram datumet då Justitiekanslern inkommit sent med ändringar i gärningsbeskrivningen.

Brottet, som rubriceras som hets mot folkgrupp, gäller två artiklar om homosexuella och romer som publicerats på tidningens webbplats under 2003 och 2004. I en av artiklarna skriver man bland annat att den som förespråkar homosexualitet på samma gång inte kan "kritisera pedofili, incest, nekrofili eller tidelag".

Johannes Jakobsson
[email protected]
Expo

Verktyg:

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA