Rättegång mot politiker i Burlöv

Publicerad 2007-05-31

Under gårdagen stod Burlövpolitikern Dahn Pettersson, Allianspartiet, åtalad för hets mot folkgrupp i Malmö tingsrätt.

Rätten ska ta ställning till om Dahn Pettersson gjort sig skyldig till hets mot folkgrupp när han lämnade in en motion om hemlösa till fullmäktige i Burlöv.

I motionen påstår Pettersson det finnas en koppling mellan fler uteliggare och ökad smuggling av heroin, som sin tur sägs komma från Kosovo. Pettersson menar att invandringen av kosovoalbaner till Sverige är problemet, uppger TV4:

"Är det att undra på att uteliggarna blir fler och fler när vi importerat denna drog genom att Friggebo gav 46 000 kosovoalbaner permanent uppehållstillstånd. . ."

En moderat fullmäktigepolitiker uppmärksammade polisen om motionen.

Åklagaren har yrkat på att Pettersson ska dömas till böter. Dom faller om två veckor.
Expo

Verktyg:

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA