Rättegång mot politiker i Burlöv

Publicerad 2007-05-31

Under gårdagen stod Burlövpolitikern Dahn Pettersson, Allianspartiet, åtalad för hets mot folkgrupp i Malmö tingsrätt.

Rätten ska ta ställning till om Dahn Pettersson gjort sig skyldig till hets mot folkgrupp när han lämnade in en motion om hemlösa till fullmäktige i Burlöv.

I motionen påstår Pettersson det finnas en koppling mellan fler uteliggare och ökad smuggling av heroin, som sin tur sägs komma från Kosovo. Pettersson menar att invandringen av kosovoalbaner till Sverige är problemet, uppger TV4:

"Är det att undra på att uteliggarna blir fler och fler när vi importerat denna drog genom att Friggebo gav 46 000 kosovoalbaner permanent uppehållstillstånd. . ."

En moderat fullmäktigepolitiker uppmärksammade polisen om motionen.

Åklagaren har yrkat på att Pettersson ska dömas till böter. Dom faller om två veckor.
Expo

Verktyg:

Extremhögern vill inte ha en debatt

Analys, Daniel Poohl. Bokmässan har blivit ytterligare en plats där vi tvingas möta extremhögerns idéer. Men bara för att de finns där betyder det inte att de har en poäng.

Nytt nummer av Expo

Nytt nummer av Expo ute nu! En miljon flyktingar kom till Europa förra året. Endast 65 personer sökte asyl i Estland. Ändå exploderade rasismen. Och massor av mer läsning.


Sverigedemokraterna är ett hot mot demokratin

Söndagskrönika, Daniel Poohl. Samarbete eller inte? För den som vill öppna dörren för Sverigedemokraterna kan det vara värt att veta vad som väntar.