Reinfeldt kritiserar M-politiker för SD-samarbete

Publicerad 2007-11-22

Statsminister Fredrik Reinfeldt kritiserar partikollegan i Karlskrona som slutit en uppgörelse med Sverigedemokraterna, skriver Blekinge Läns Tidning.

I förra veckan drev kommunstyrelsens ordförande i Karlskrona, K-G Svensson, igenom i förslag om skolorna i Karlskrona med aktivt stöd från Sverigedemokraterna. Den moderata partiledningen har tidigare antagit en policy om att partiet inte ska ha något samarbete med Sverigedemokraterna. Statsminister Fredrik Reinfeldt kommenterade ärendet vid en presskonferens i Växjö där han sa att moderaterna inte ska regera med Sverigedemokraternas stöd.

- Det första vi kan göra är att prata med våra företrädare i Blekinge, ingen av dem var emot förhållningssättet innan vi tog beslutet i partistyrelsen kort efter förra valet. Beslutet togs i full enighet, säger Fredrik Reinfeldt till Blekinge Läns Tidning.

Såväl internt i moderaterna som bland andra partier har K-G Svensson fått utså kritik. K-G Svensson tycker dock att de har handlat korrekt.

- Vill Reinfeldt att vi ska styras av socialdemokraterna? Det accepterar vi inte, säger han till Bleking Läns Tidning.
Expo

Verktyg:

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA