Reinfeldt kritiserar M-politiker för SD-samarbete

Publicerad 2007-11-22

Statsminister Fredrik Reinfeldt kritiserar partikollegan i Karlskrona som slutit en uppgörelse med Sverigedemokraterna, skriver Blekinge Läns Tidning.

I förra veckan drev kommunstyrelsens ordförande i Karlskrona, K-G Svensson, igenom i förslag om skolorna i Karlskrona med aktivt stöd från Sverigedemokraterna. Den moderata partiledningen har tidigare antagit en policy om att partiet inte ska ha något samarbete med Sverigedemokraterna. Statsminister Fredrik Reinfeldt kommenterade ärendet vid en presskonferens i Växjö där han sa att moderaterna inte ska regera med Sverigedemokraternas stöd.

- Det första vi kan göra är att prata med våra företrädare i Blekinge, ingen av dem var emot förhållningssättet innan vi tog beslutet i partistyrelsen kort efter förra valet. Beslutet togs i full enighet, säger Fredrik Reinfeldt till Blekinge Läns Tidning.

Såväl internt i moderaterna som bland andra partier har K-G Svensson fått utså kritik. K-G Svensson tycker dock att de har handlat korrekt.

- Vill Reinfeldt att vi ska styras av socialdemokraterna? Det accepterar vi inte, säger han till Bleking Läns Tidning.
Expo

Verktyg:

Efter granskning: Ekeroths närmaste medarbetare stängs av

Sverigedemokraterna stänger av Dick Abrahamsson, politisk sekreterare hos Kent Ekeroth. I Expos senaste nummer avslöjas att Abrahamsson tidigare arbetat för nazistiska och högerextrema medier. Hela Hälsingland har även uppmärksammat rysk propaganda på Abrahamssons Facebook.

Extremhögern vill inte ha en debatt

Analys, Daniel Poohl. Bokmässan har blivit ytterligare en plats där vi tvingas möta extremhögerns idéer. Men bara för att de finns där betyder det inte att de har en poäng.

Nytt nummer av Expo

Nytt nummer av Expo ute nu! En miljon flyktingar kom till Europa förra året. Endast 65 personer sökte asyl i Estland. Ändå exploderade rasismen. Och massor av mer läsning.