Reinfeldt kritiserar M-politiker för SD-samarbete

Publicerad 2007-11-22

Statsminister Fredrik Reinfeldt kritiserar partikollegan i Karlskrona som slutit en uppgörelse med Sverigedemokraterna, skriver Blekinge Läns Tidning.

I förra veckan drev kommunstyrelsens ordförande i Karlskrona, K-G Svensson, igenom i förslag om skolorna i Karlskrona med aktivt stöd från Sverigedemokraterna. Den moderata partiledningen har tidigare antagit en policy om att partiet inte ska ha något samarbete med Sverigedemokraterna. Statsminister Fredrik Reinfeldt kommenterade ärendet vid en presskonferens i Växjö där han sa att moderaterna inte ska regera med Sverigedemokraternas stöd.

- Det första vi kan göra är att prata med våra företrädare i Blekinge, ingen av dem var emot förhållningssättet innan vi tog beslutet i partistyrelsen kort efter förra valet. Beslutet togs i full enighet, säger Fredrik Reinfeldt till Blekinge Läns Tidning.

Såväl internt i moderaterna som bland andra partier har K-G Svensson fått utså kritik. K-G Svensson tycker dock att de har handlat korrekt.

- Vill Reinfeldt att vi ska styras av socialdemokraterna? Det accepterar vi inte, säger han till Bleking Läns Tidning.
Expo

Verktyg:

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA