Rieger åtatalas för förnekelse av Förintelsen

Publicerad 2007-10-11

Den tyske högerextremisten Jürgen Rieger står åtalad för att ha förnekat Förintelsen, uppger Sveriges radio.

Advokaten Jürgen Rieger åtalas för att han, i samband med att han försvarade förintelseförnekaren Ernst Zündel i en rättegång, gjort sig skyldig till förnekelse av Förintelsen. Att förneka Förintelsen är ett brott i Tyskland.

Åklagaren vill inte bara att Rieger ska fällas för förnekelse, utan även att han ska förlora rätten att arbeta som advokat i brottsmål.

Rieger äger Sveneby säteri utanför Töreboda, som tidigare utgjorde bas för nazistorganisationen Svenska motståndsrörelsen. Göta hovrätt dömde tidigare i år Rieger till villkorlig dom och 25 000 kronor i böter för djurplågeri.
Expo

Verktyg:

Efter granskning: Ekeroths närmaste medarbetare stängs av

Sverigedemokraterna stänger av Dick Abrahamsson, politisk sekreterare hos Kent Ekeroth. I Expos senaste nummer avslöjas att Abrahamsson tidigare arbetat för nazistiska och högerextrema medier. Hela Hälsingland har även uppmärksammat rysk propaganda på Abrahamssons Facebook.

Extremhögern vill inte ha en debatt

Analys, Daniel Poohl. Bokmässan har blivit ytterligare en plats där vi tvingas möta extremhögerns idéer. Men bara för att de finns där betyder det inte att de har en poäng.

Nytt nummer av Expo

Nytt nummer av Expo ute nu! En miljon flyktingar kom till Europa förra året. Endast 65 personer sökte asyl i Estland. Ändå exploderade rasismen. Och massor av mer läsning.