Rieger åtatalas för förnekelse av Förintelsen

Publicerad 2007-10-11

Den tyske högerextremisten Jürgen Rieger står åtalad för att ha förnekat Förintelsen, uppger Sveriges radio.

Advokaten Jürgen Rieger åtalas för att han, i samband med att han försvarade förintelseförnekaren Ernst Zündel i en rättegång, gjort sig skyldig till förnekelse av Förintelsen. Att förneka Förintelsen är ett brott i Tyskland.

Åklagaren vill inte bara att Rieger ska fällas för förnekelse, utan även att han ska förlora rätten att arbeta som advokat i brottsmål.

Rieger äger Sveneby säteri utanför Töreboda, som tidigare utgjorde bas för nazistorganisationen Svenska motståndsrörelsen. Göta hovrätt dömde tidigare i år Rieger till villkorlig dom och 25 000 kronor i böter för djurplågeri.
Expo

Verktyg:

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA