Rysk kärnkraftsmotståndare dödad efter nazistattack

Publicerad 2007-07-24

En 21-årig man dödades och nio andra skadades efter att nazister i fredags attackerat ett tältläger för kärnkraftsmotståndare i den sibiriska staden Angarsk.

Kärnkraftsmotståndarna som tältat på platsen sedan förra veckan för att protestera mot ett planerat center för anrikning av uran blev attackerade tidigt på morgonen. Nazister tände eld på tälten och misshandlade flera av aktivisterna svårt. En av dem, den 21-årige Ilya Borodaenko, skadades så svårt att han senare avled på sjukhuset. En annan av aktivisterna bröt båda sina ben.

Enligt den ryska organisationen SOVA-center har polisen gripit tolv av förövarna. Ytterligare 13 har blivit identifierade. De är nu misstänkta för bland annat huliganism.

Verktyg:

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA