Ryssland: 43 högerextremister gripna

Publicerad 2007-06-25

Natten mellan fredagen och lördagen utbröt kravaller i centrala Moskva mellan högerextremister och invandrare. En person knivskars i sammandrabbningen.

Sammanlagt greps 43 personer, samtliga aktivister i nationalistiska grupper. Enligt TT-AFP säger polistalesmannen att rättsliga efterspel är att vänta.

Moskvas borgmästare Jurij Luzjkov fördömde våldsamheterna och meddelade att han tänker bekämpa rasism och att Moskva ska fortsätta att vara en multietnisk stad, uppger TT-AFP.
Expo

Verktyg:

Nytt nummer av Expo

Nytt nummer av Expo ute nu! En miljon flyktingar kom till Europa förra året. Endast 65 personer sökte asyl i Estland. Ändå exploderade rasismen. Och massor av mer läsning.


Sverigedemokraterna är ett hot mot demokratin

Söndagskrönika, Daniel Poohl. Samarbete eller inte? För den som vill öppna dörren för Sverigedemokraterna kan det vara värt att veta vad som väntar.

Man misshandlad till döds vid nazistdemonstration i Finland

En 28-årig man har avlidit efter att ha blivit misshandlad i samband med att nazistiska Finska motståndsrörelsens demonstrerade förra helgen. Polisen är fortfarande förtegen om detaljerna kring dödsmisshandeln.