Ryssland: 43 högerextremister gripna

Publicerad 2007-06-25

Natten mellan fredagen och lördagen utbröt kravaller i centrala Moskva mellan högerextremister och invandrare. En person knivskars i sammandrabbningen.

Sammanlagt greps 43 personer, samtliga aktivister i nationalistiska grupper. Enligt TT-AFP säger polistalesmannen att rättsliga efterspel är att vänta.

Moskvas borgmästare Jurij Luzjkov fördömde våldsamheterna och meddelade att han tänker bekämpa rasism och att Moskva ska fortsätta att vara en multietnisk stad, uppger TT-AFP.
Expo

Verktyg:

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA