Ryssland: Dömda för mordet på en kongolesisk student

Publicerad 2007-06-21

Fyra ryska ungdomar har dömts till fängelse för mordet på en kongolesisk student 2005. Mord och våld med rasistiska motiv är ett växande problem i Ryssland.

De fyra ungdomarna mellan 17 och 23 år mördade för två år sedan en student från Kongo. I tisdags föll domen mot dem. En av de fyra dömdes till sju års fängelse, två av dem till nio års straffarbete och den sista till 14 års fängelse, skriver TT.

Enligt organisationen SOVA, som granskar högerextrema grupper i Ryssland, ökar antalet hatbrott i landet. Under 2006 dödades 55 personer och 486 misshandlades och 2005 var det 47 personer som dödats och 415 misshandlats. Fram till och med april 2007 hade 25 personer dödats i rasistiska attacker och 154 misshandlats, enligt SOVA.
Expo

Verktyg:

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA