SD begär partistöd för vakant mandat

Publicerad 2007-06-18

Sverigedemokraterna i distrikt Syd begärde partistöd från Älmhults kommun i april för ett mandat i kommunfullmäktige. Detta trots att partiet inte är representerat i fullmäktige.

Sverigedemokraterna fick ett mandat i kommunvalet i Älmhult förra året. Valmyndighetens statistik från förra månaden visar att Sverigedemokraterna fortfarande inte tillsatt stolen i fullmäktige.

Kommunstyrelsen i Älmhult beslutade att inte ge parti- eller utbildningsstöd till Sverigedemokraterna så länge partiet inte är representerat i fullmäktige eller har någon lokal föreningsstyrelse i kommunen.
Edith Halter

Verktyg:

Efter granskning: Ekeroths närmaste medarbetare stängs av

Sverigedemokraterna stänger av Dick Abrahamsson, politisk sekreterare hos Kent Ekeroth. I Expos senaste nummer avslöjas att Abrahamsson tidigare arbetat för nazistiska och högerextrema medier. Hela Hälsingland har även uppmärksammat rysk propaganda på Abrahamssons Facebook.

Extremhögern vill inte ha en debatt

Analys, Daniel Poohl. Bokmässan har blivit ytterligare en plats där vi tvingas möta extremhögerns idéer. Men bara för att de finns där betyder det inte att de har en poäng.

Nytt nummer av Expo

Nytt nummer av Expo ute nu! En miljon flyktingar kom till Europa förra året. Endast 65 personer sökte asyl i Estland. Ändå exploderade rasismen. Och massor av mer läsning.