SD-bråk i Örebros landsting

Publicerad 2007-09-03

Två sverigedemokrater i Örebro har hamnat i bråk med varandra, skriver Nerikes Allehanda. Enligt tidningen skrev SD:s politiske sekreterare i länet en debattartikel där han anklagar landstingsrådet David Kronlid för att försöka avsätta honom.

I debattartikeln, som skickats till Nerikes Allehanda, skriver den politiske sekreteraren Lars Flemström att landstingsrådet David Kronlid ska ha arbetat för att få honom avsatt. Bråket härrör från tiden då de båda var medlemmar i kristdemokraterna. Enligt Flemström ska han ha blivit utfryst av sina forna partikamrater i kd, däribland Kronlid, efter att han besökt en läkare för att få svar på frågor rörande en nära anhörigs sterilisering 1953.

David Kronlind säger till Nerikes Allehanda att han är förvånad över debattartikeln och att han aldrig hört talas om händelserna som Lars Flemström beskriver. Han säger också att han måste ta upp frågan om ett fortsatt arbete med Flemström med partiledningen.
Expo

Verktyg:

Hovrätten fastställer dom – nazister attackerade polis

Attacken vid Medborgarplatsen. Hovrätten fastställer tingsrättens fängelsedom mot en 23-årig aktivist i nazistiska Nordiska motståndsrörelsen. Han döms för sin roll i samband med att en grupp nazister gick till samlad attack mot polis.

Greps med tio kilo dynamit – hyllade NMR på nätet

Tre män i Göteborg häktades på måndagen av Göteborgs tingsrätt för bland annat förberedelse för allmänfarlig ödeläggelse. En av dem har ett flerårigt förflutet i bland annat Nordiska motståndsrörelsen – och hyllade dem på Facebook så sent som för en månad sedan.

SD-riksdagsmannen: Jag stödjer al-Assad

De båda sverigedemokratiska riksdagsmännen har uppgett att de förhåller sig neutrala till regimen under sin resa i Syrien. Men nya uppgifter som Expo tagit del av ger anledning att ifrågasätta om detta verkligen stämmer.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA