SD-bråk i Örebros landsting

Publicerad 2007-09-03

Två sverigedemokrater i Örebro har hamnat i bråk med varandra, skriver Nerikes Allehanda. Enligt tidningen skrev SD:s politiske sekreterare i länet en debattartikel där han anklagar landstingsrådet David Kronlid för att försöka avsätta honom.

I debattartikeln, som skickats till Nerikes Allehanda, skriver den politiske sekreteraren Lars Flemström att landstingsrådet David Kronlid ska ha arbetat för att få honom avsatt. Bråket härrör från tiden då de båda var medlemmar i kristdemokraterna. Enligt Flemström ska han ha blivit utfryst av sina forna partikamrater i kd, däribland Kronlid, efter att han besökt en läkare för att få svar på frågor rörande en nära anhörigs sterilisering 1953.

David Kronlind säger till Nerikes Allehanda att han är förvånad över debattartikeln och att han aldrig hört talas om händelserna som Lars Flemström beskriver. Han säger också att han måste ta upp frågan om ett fortsatt arbete med Flemström med partiledningen.
Expo

Verktyg:

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Högerextremist sköt poliser

Skjutning i Tyskland. Poliser skottskadades när de skulle beslagta vapen från en högerextremist utanför Nürnberg. Skytten är en 49-åring tillhörde en högerextrem rörelse som anser att den tyska staten är illegitim. Organisationens världsbild bygger på konspirationsteorier och antisemitism.

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro