SD-bråk i Örebros landsting

Publicerad 2007-09-03

Två sverigedemokrater i Örebro har hamnat i bråk med varandra, skriver Nerikes Allehanda. Enligt tidningen skrev SD:s politiske sekreterare i länet en debattartikel där han anklagar landstingsrådet David Kronlid för att försöka avsätta honom.

I debattartikeln, som skickats till Nerikes Allehanda, skriver den politiske sekreteraren Lars Flemström att landstingsrådet David Kronlid ska ha arbetat för att få honom avsatt. Bråket härrör från tiden då de båda var medlemmar i kristdemokraterna. Enligt Flemström ska han ha blivit utfryst av sina forna partikamrater i kd, däribland Kronlid, efter att han besökt en läkare för att få svar på frågor rörande en nära anhörigs sterilisering 1953.

David Kronlind säger till Nerikes Allehanda att han är förvånad över debattartikeln och att han aldrig hört talas om händelserna som Lars Flemström beskriver. Han säger också att han måste ta upp frågan om ett fortsatt arbete med Flemström med partiledningen.
Expo

Verktyg:

Visselblåsaren: Forskare med kopplingar till Ryssland sålde 50 miljoner Facebook-profiler till Trumps konsulter

Möjliggjorde politisk manipulation. Datafirman Cambridge Analytica, som spelade en nyckelroll i Brexit och Trumps valseger, har stängts av från Facebook efter vittnesmål från visselblåsare.

Här är aktörerna som sprider sitt hat på Youtube

Hatet på Youtube. Samtliga centrala aktörer inom den svenska vit makt-miljön använder Youtube för att nå ut med sin propaganda. De tio kanaler Expo tittat på har haft över 43 miljoner visningar.

Antimuslimsk organisations konto på Facebook stängts ned

Högerextremt konto stoppas. Facebook stänger ned sidor kopplade till den högerextrema och antimuslimska organisationen Britain First.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA