SD förlorar partistöd i Trollhättan

Publicerad 2007-06-26

Sverigedemokraterna förlorar sitt partistöd i Trollhättan efter att fullmäktige ändrat i bestämmelserna.

Sverigedemokraterna saknar lokal förankring i kommunen eftersom partiet inte har någon lokal partiförening anser stadskansliet i Trollhättan, uppger Sveriges radio. Partiet fick stöd under den förra mandatperioden, men kommunen har nu ändrat sin policy för vilka som är berättigade partistöd.

Vilka regler som gäller skiftar i kommun från kommun. Ulla Andersson på stadskansliet i Trollhättan säger till Sveriges radio att lagen är skriven på ett sådant sätt att det finns tolkningsutrymme.
Expo

Verktyg:

Högerextremist sköt poliser

Skjutning i Tyskland. Poliser skottskadades när de skulle beslagta vapen från en högerextremist utanför Nürnberg. Skytten är en 49-åring tillhörde en högerextrem rörelse som anser att den tyska staten är illegitim. Organisationens världsbild bygger på konspirationsteorier och antisemitism.

Fördubbling av rasistiska våldsdåd i Tyskland

Antalet rasistiska våldsdåd har fördubblats i Tyskland jämfört med förra året. Våldet i år har hittills krävt sju personers liv. Sammanlagt har mer än 1 800 hatbrott mot flyktingar registrerats.

Oscar Sjöstedt gick på nazistspelning – försvarades av Åkesson

Sjöstedt på nazistspelning. SD:s ekonomiske talesperson Oscar Sjöstedt gick på en nazistspelning år 2005. Tilltaget försvarades av Jimmie Åkesson. Det kan Expo avslöja. Den senaste veckan har det publicerats flera besvärande uppgifter om Sjöstedts förhållande till nazismen.

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro