SD förlorar partistöd i Trollhättan

Publicerad 2007-06-26

Sverigedemokraterna förlorar sitt partistöd i Trollhättan efter att fullmäktige ändrat i bestämmelserna.

Sverigedemokraterna saknar lokal förankring i kommunen eftersom partiet inte har någon lokal partiförening anser stadskansliet i Trollhättan, uppger Sveriges radio. Partiet fick stöd under den förra mandatperioden, men kommunen har nu ändrat sin policy för vilka som är berättigade partistöd.

Vilka regler som gäller skiftar i kommun från kommun. Ulla Andersson på stadskansliet i Trollhättan säger till Sveriges radio att lagen är skriven på ett sådant sätt att det finns tolkningsutrymme.
Expo

Verktyg:

Hovrätten fastställer dom – nazister attackerade polis

Attacken vid Medborgarplatsen. Hovrätten fastställer tingsrättens fängelsedom mot en 23-årig aktivist i nazistiska Nordiska motståndsrörelsen. Han döms för sin roll i samband med att en grupp nazister gick till samlad attack mot polis.

Greps med tio kilo dynamit – hyllade NMR på nätet

Tre män i Göteborg häktades på måndagen av Göteborgs tingsrätt för bland annat förberedelse för allmänfarlig ödeläggelse. En av dem har ett flerårigt förflutet i bland annat Nordiska motståndsrörelsen – och hyllade dem på Facebook så sent som för en månad sedan.

SD-riksdagsmannen: Jag stödjer al-Assad

De båda sverigedemokratiska riksdagsmännen har uppgett att de förhåller sig neutrala till regimen under sin resa i Syrien. Men nya uppgifter som Expo tagit del av ger anledning att ifrågasätta om detta verkligen stämmer.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA