SD i Helsingborg förlorar sina ersättare i nämnder

Publicerad 2007-06-18

Kommunfullmäktige i Helsingborg handlade rätt när det tog bort de ersättningsplatser som Sverigedemokraterna hade tilldelats i kommunens nämnder. Det fastslår länsrätten i en dom.

I december uppdagades det att tjänstemännen i Helsingborgs kommun gjort en felaktig uträkning när kommunen nämndemän skulle tillsättas. Denna miss medförde att man satte sverigedemokrater som ersättare i kommunens nämnder. Fullmäktige beslutade att åtgärda felet och platserna gick istället till socialdemokraterna, enligt HD.se.

Sverigedemokraternas vice ordförande i Helsingborg, Michael Rosenberg, tyckte att detta var ett felaktigt beslut och överklagade ärendet. Länsrätten ansåg dock att kommunen handlat korrekt.

Michael Rosenberg tänker överklaga domen hos kammarrätten. Han anser att platserna ska gå till Sverigedemokraterna i enlighet med det ursprungliga beslutet i november 2006.
- Då var alla med på det. Och när man väl har valt ersättare kan man inte ogiltigförklara det, säger Michael Rosenberg till HD.se.
Expo

Verktyg:

Nytt nummer av Expo

Nytt nummer av Expo ute nu! En miljon flyktingar kom till Europa förra året. Endast 65 personer sökte asyl i Estland. Ändå exploderade rasismen. Och massor av mer läsning.


Sverigedemokraterna är ett hot mot demokratin

Söndagskrönika, Daniel Poohl. Samarbete eller inte? För den som vill öppna dörren för Sverigedemokraterna kan det vara värt att veta vad som väntar.

Man misshandlad till döds vid nazistdemonstration i Finland

En 28-årig man har avlidit efter att ha blivit misshandlad i samband med att nazistiska Finska motståndsrörelsens demonstrerade förra helgen. Polisen är fortfarande förtegen om detaljerna kring dödsmisshandeln.