SD i Helsingborg förlorar sina ersättare i nämnder

Publicerad 2007-06-18

Kommunfullmäktige i Helsingborg handlade rätt när det tog bort de ersättningsplatser som Sverigedemokraterna hade tilldelats i kommunens nämnder. Det fastslår länsrätten i en dom.

I december uppdagades det att tjänstemännen i Helsingborgs kommun gjort en felaktig uträkning när kommunen nämndemän skulle tillsättas. Denna miss medförde att man satte sverigedemokrater som ersättare i kommunens nämnder. Fullmäktige beslutade att åtgärda felet och platserna gick istället till socialdemokraterna, enligt HD.se.

Sverigedemokraternas vice ordförande i Helsingborg, Michael Rosenberg, tyckte att detta var ett felaktigt beslut och överklagade ärendet. Länsrätten ansåg dock att kommunen handlat korrekt.

Michael Rosenberg tänker överklaga domen hos kammarrätten. Han anser att platserna ska gå till Sverigedemokraterna i enlighet med det ursprungliga beslutet i november 2006.
- Då var alla med på det. Och när man väl har valt ersättare kan man inte ogiltigförklara det, säger Michael Rosenberg till HD.se.
Expo

Verktyg:

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA