SD i Helsingborg förlorar sina ersättare i nämnder

Publicerad 2007-06-18

Kommunfullmäktige i Helsingborg handlade rätt när det tog bort de ersättningsplatser som Sverigedemokraterna hade tilldelats i kommunens nämnder. Det fastslår länsrätten i en dom.

I december uppdagades det att tjänstemännen i Helsingborgs kommun gjort en felaktig uträkning när kommunen nämndemän skulle tillsättas. Denna miss medförde att man satte sverigedemokrater som ersättare i kommunens nämnder. Fullmäktige beslutade att åtgärda felet och platserna gick istället till socialdemokraterna, enligt HD.se.

Sverigedemokraternas vice ordförande i Helsingborg, Michael Rosenberg, tyckte att detta var ett felaktigt beslut och överklagade ärendet. Länsrätten ansåg dock att kommunen handlat korrekt.

Michael Rosenberg tänker överklaga domen hos kammarrätten. Han anser att platserna ska gå till Sverigedemokraterna i enlighet med det ursprungliga beslutet i november 2006.
- Då var alla med på det. Och när man väl har valt ersättare kan man inte ogiltigförklara det, säger Michael Rosenberg till HD.se.
Expo

Verktyg:

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA