SD-ledamot förnekar diskriminering av HBT-personer

Publicerad 2007-01-25

Sverigedemokraten Ingemar Lindgren menar att HBT-personer inte diskrimineras och anser inte att Karlstads kommun ska utbilda sin personal i frågan.

Den 18 januari beslutade fullmäktige i Karlstad att politiker och kommunalanställda ska utbildas i diskriminerings- och HBT-frågor. Samtliga partier förutom Sverigedemokraterna röstade för förslaget.

- Vi tycker det är onödigt att lägga 250.000 av kommunens skattepengar eftersom informationen finns att hämta gratis. Det är bättre att lägga pengarna på fattigpensionärerna som inte kan äta sig mätta, säger Ingemar Lindgren, ledamot i kommunfullmäktige Karlstad.

Bevis på diskriminering
Ingemar Lindgren menar att samtliga partier arbetar mot heteronormen och därmed även mot förhållandet man och kvinna. Han anser inte att HBT-personer är diskriminerade i samhället.

- Sverigedemokraten är ute och cyklar, säger George Sved, kanslichef på HomO.

Ombudsmannen mot diskriminering på grund av sexuell läggning, HomO, arbetar mot homofobi och diskriminering i samhället. Enligt George Sved finns det många bevis på att HBT-personer diskrimineras i samhället.

- Vi har i Sverige en lagstiftning som skyddar mot diskriminering på grund av sexuell läggning. Tittar man på vår webbplats, där vi prövar lagstiftningen, så kan man se hundratals ärenden som påvisar diskriminering. Det förkommer i arbetslivet, på högskolan, i den vanliga skolan och i övriga samhällslivet, säger George Sved.

Förenklad världsbild
Kommunstyrelsens ordförande Lena Melesjö-Windahl (s) var den som la fram förslaget om att samtliga inom kommunen skulle utbildas i diskriminerings- och HBT-frågor. Även kommunalrådet Anders Knape (m) lade fram ett liknande förslag.

- De här är viktiga frågor som måste diskuteras och lyftas fram. Lindgren har fel och jag ställer inte upp på hans mycket förenklade världsbild, säger Anders Knape.
Anders Dalsbro

Verktyg:

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA