SD-ledamot lämnar politiken

Publicerad 2007-04-25

Sverigedemokraten Lars Henningsson lämnar sitt uppdrag i Sundsvalls kommunfullmäktige, skriver Sundsvall Tidning.

Henningsson förklarar i en intervju att avhoppet inte har med politiska konflikter att göra. Anledningen är enligt Henningsson att han inte har tid att kombinera sitt politiska uppdrag med jobbet som pilot.

En annan anledning till avhoppet är att öppna upp dörren för en ersättare. I och med att det bara fanns två namn på listan till kommunfullmäktige i Sundsvall har partiet inte kunnat ta in någon ersättare om Henningsson eller partiets andre man i fullmäktige, Jan Björnefax, har haft förhinder. Enligt Sundsvalls Tidning finns det hos länsstyrelsen flera valsedlar med handskrivna namn på tomma SD-valsedlar. Nu kan alltså någon av dem ersätta Henningsson.
Expo

Verktyg:

Hovrätten fastställer dom – nazister attackerade polis

Attacken vid Medborgarplatsen. Hovrätten fastställer tingsrättens fängelsedom mot en 23-årig aktivist i nazistiska Nordiska motståndsrörelsen. Han döms för sin roll i samband med att en grupp nazister gick till samlad attack mot polis.

Greps med tio kilo dynamit – hyllade NMR på nätet

Tre män i Göteborg häktades på måndagen av Göteborgs tingsrätt för bland annat förberedelse för allmänfarlig ödeläggelse. En av dem har ett flerårigt förflutet i bland annat Nordiska motståndsrörelsen – och hyllade dem på Facebook så sent som för en månad sedan.

SD-riksdagsmannen: Jag stödjer al-Assad

De båda sverigedemokratiska riksdagsmännen har uppgett att de förhåller sig neutrala till regimen under sin resa i Syrien. Men nya uppgifter som Expo tagit del av ger anledning att ifrågasätta om detta verkligen stämmer.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA