SD-ledamot lämnar politiken

Publicerad 2007-04-25

Sverigedemokraten Lars Henningsson lämnar sitt uppdrag i Sundsvalls kommunfullmäktige, skriver Sundsvall Tidning.

Henningsson förklarar i en intervju att avhoppet inte har med politiska konflikter att göra. Anledningen är enligt Henningsson att han inte har tid att kombinera sitt politiska uppdrag med jobbet som pilot.

En annan anledning till avhoppet är att öppna upp dörren för en ersättare. I och med att det bara fanns två namn på listan till kommunfullmäktige i Sundsvall har partiet inte kunnat ta in någon ersättare om Henningsson eller partiets andre man i fullmäktige, Jan Björnefax, har haft förhinder. Enligt Sundsvalls Tidning finns det hos länsstyrelsen flera valsedlar med handskrivna namn på tomma SD-valsedlar. Nu kan alltså någon av dem ersätta Henningsson.
Expo

Verktyg:

Visselblåsaren: Forskare med kopplingar till Ryssland sålde 50 miljoner Facebook-profiler till Trumps konsulter

Möjliggjorde politisk manipulation. Datafirman Cambridge Analytica, som spelade en nyckelroll i Brexit och Trumps valseger, har stängts av från Facebook efter vittnesmål från visselblåsare.

Här är aktörerna som sprider sitt hat på Youtube

Hatet på Youtube. Samtliga centrala aktörer inom den svenska vit makt-miljön använder Youtube för att nå ut med sin propaganda. De tio kanaler Expo tittat på har haft över 43 miljoner visningar.

Antimuslimsk organisations konto på Facebook stängts ned

Högerextremt konto stoppas. Facebook stänger ned sidor kopplade till den högerextrema och antimuslimska organisationen Britain First.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA