SD-ledamot lämnar politiken

Publicerad 2007-04-25

Sverigedemokraten Lars Henningsson lämnar sitt uppdrag i Sundsvalls kommunfullmäktige, skriver Sundsvall Tidning.

Henningsson förklarar i en intervju att avhoppet inte har med politiska konflikter att göra. Anledningen är enligt Henningsson att han inte har tid att kombinera sitt politiska uppdrag med jobbet som pilot.

En annan anledning till avhoppet är att öppna upp dörren för en ersättare. I och med att det bara fanns två namn på listan till kommunfullmäktige i Sundsvall har partiet inte kunnat ta in någon ersättare om Henningsson eller partiets andre man i fullmäktige, Jan Björnefax, har haft förhinder. Enligt Sundsvalls Tidning finns det hos länsstyrelsen flera valsedlar med handskrivna namn på tomma SD-valsedlar. Nu kan alltså någon av dem ersätta Henningsson.
Expo

Verktyg:

SD-politiker: Våldsuppmaningar är ett sundhetstecken

Kommunfullmäktigeledamoten Jenny Manners (SD) i Haninge skriver på Facebook att "det är ett sundhetstecken att att svenskar blir så pass förbannade att de uppmanar till 'våld'". Det avslöjar Inte rasist men.

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro