SD-politiker åtalas för smuggling

Publicerad 2007-09-11

Sverigedemokraternas kommunpolitiker i Mölndal, Lennart Nilsson, har åtalats för smuggling, skriver tidningen Metro.

Lennart Nilsson, som är ersättare för Sverigedemokraterna i Mölndal, stoppades av tullen den 2 november förra året när han kom med färjan från Danmark. I skåpbilen hade han sprit, vin och öl. I förra veckan åtalades han för smuggling av 792 liter starköl.

Nilsson nekar till brott och säger till tidningen Metro att han handlat till grannen.

Redan innan valet 2006 uppmärksammades Lennart Nilssons kriminella bakgrund. Han är bland annat dömd för misshandel, olaga hot, hemfridsbrott, ofredande och skadegörelse.

Enligt Metro fick Sverigedemokraterna då ett löfte från Nilsson om att han skulle skärpa sig. Nu meddelar gruppledaren i Mölndal, Michael Andersson, att de ska försöka förmå Nilsson att lämna sin post. Nilsson själv säger att han redan lämnat partiet och att han kan tänka sig att avsäga sig sitt uppdrag som ersättare i fullmäktige.
Expo

Verktyg:

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA