SD-politiker åtalas för smuggling

Publicerad 2007-09-11

Sverigedemokraternas kommunpolitiker i Mölndal, Lennart Nilsson, har åtalats för smuggling, skriver tidningen Metro.

Lennart Nilsson, som är ersättare för Sverigedemokraterna i Mölndal, stoppades av tullen den 2 november förra året när han kom med färjan från Danmark. I skåpbilen hade han sprit, vin och öl. I förra veckan åtalades han för smuggling av 792 liter starköl.

Nilsson nekar till brott och säger till tidningen Metro att han handlat till grannen.

Redan innan valet 2006 uppmärksammades Lennart Nilssons kriminella bakgrund. Han är bland annat dömd för misshandel, olaga hot, hemfridsbrott, ofredande och skadegörelse.

Enligt Metro fick Sverigedemokraterna då ett löfte från Nilsson om att han skulle skärpa sig. Nu meddelar gruppledaren i Mölndal, Michael Andersson, att de ska försöka förmå Nilsson att lämna sin post. Nilsson själv säger att han redan lämnat partiet och att han kan tänka sig att avsäga sig sitt uppdrag som ersättare i fullmäktige.
Expo

Verktyg:

Ungern röstar om flyktingmottagning – det här behöver du känna till

Val i Ungern. På söndag går ungrarna till val om landet ska ta emot flyktingar inom EU:s omfördelningssystem. Regeringspartiet Fidesz har under månader genomfört en massiv främlingsfientlig kampanj. Resultatet av omröstningen kan få stora konsekvenser för Europas flyktingpolitik.

Efter granskning: Ekeroths närmaste medarbetare stängs av

Sverigedemokraterna stänger av Dick Abrahamsson, politisk sekreterare hos Kent Ekeroth. I Expos senaste nummer avslöjas att Abrahamsson tidigare arbetat för nazistiska och högerextrema medier. Hela Hälsingland har även uppmärksammat rysk propaganda på Abrahamssons Facebook.

Extremhögern vill inte ha en debatt

Analys, Daniel Poohl. Bokmässan har blivit ytterligare en plats där vi tvingas möta extremhögerns idéer. Men bara för att de finns där betyder det inte att de har en poäng.