SD-politiker åtalas för smuggling

Publicerad 2007-09-11

Sverigedemokraternas kommunpolitiker i Mölndal, Lennart Nilsson, har åtalats för smuggling, skriver tidningen Metro.

Lennart Nilsson, som är ersättare för Sverigedemokraterna i Mölndal, stoppades av tullen den 2 november förra året när han kom med färjan från Danmark. I skåpbilen hade han sprit, vin och öl. I förra veckan åtalades han för smuggling av 792 liter starköl.

Nilsson nekar till brott och säger till tidningen Metro att han handlat till grannen.

Redan innan valet 2006 uppmärksammades Lennart Nilssons kriminella bakgrund. Han är bland annat dömd för misshandel, olaga hot, hemfridsbrott, ofredande och skadegörelse.

Enligt Metro fick Sverigedemokraterna då ett löfte från Nilsson om att han skulle skärpa sig. Nu meddelar gruppledaren i Mölndal, Michael Andersson, att de ska försöka förmå Nilsson att lämna sin post. Nilsson själv säger att han redan lämnat partiet och att han kan tänka sig att avsäga sig sitt uppdrag som ersättare i fullmäktige.
Expo

Verktyg:

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA