SD:are lämnar partiet efter skadegörelse

Publicerad 2007-06-08

Sverigedemokraten Bent Bengtsson i Göteborg lämnar partiet efter hans hem utsatts för skadegörelse.

På nationaldagen fick Bent Bengtsson gatstenar och färgampuller inkastade genom köksfönstret i sitt hem. Detta var inte första gången vandaliseringen inträffade. En annan gång hittade han en yxa fastkilad i ytterdörren, skriver tidningen Metro.

Bengtsson kandiderade till kommun och riksdag för Sverigedemokraterna. Efter händelsen på nationaldagen lämnar Bent Bengtsson politiken.

Polisens rubricering för det senaste ärendet är skadegörelse.
Expo

Verktyg:

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA