Sexåtal mot nazist läggs ner

Publicerad 2007-10-11

Sexåtalet mot Kevin Strom, grundare av den amerikanska nazistorganisationen National Vanguard, läggs ner, skriver Daily Progress.

Enligt åtalet så hade Kevin Strom förföljt en 10-årig flicka. Domare Norman K. Moon menar att det inte råder någon tvivel om att Kevin Strom var sexuellt attraherad av 10-åringen, men att åklagaren inte lyckats bevisa att Strom verkligen försökt ha sex med flickan.

Kevin Strom står också åtalad för att ha försökt att skrämma ett vittne, hans fru, som avslöjande att Strom onanerat till bilder av unga flickor. Strom sitter fängslad i väntan på det barnpornografibrott han även är anklagad för.
Expo

Verktyg:

Hovrätten fastställer dom – nazister attackerade polis

Attacken vid Medborgarplatsen. Hovrätten fastställer tingsrättens fängelsedom mot en 23-årig aktivist i nazistiska Nordiska motståndsrörelsen. Han döms för sin roll i samband med att en grupp nazister gick till samlad attack mot polis.

Greps med tio kilo dynamit – hyllade NMR på nätet

Tre män i Göteborg häktades på måndagen av Göteborgs tingsrätt för bland annat förberedelse för allmänfarlig ödeläggelse. En av dem har ett flerårigt förflutet i bland annat Nordiska motståndsrörelsen – och hyllade dem på Facebook så sent som för en månad sedan.

SD-riksdagsmannen: Jag stödjer al-Assad

De båda sverigedemokratiska riksdagsmännen har uppgett att de förhåller sig neutrala till regimen under sin resa i Syrien. Men nya uppgifter som Expo tagit del av ger anledning att ifrågasätta om detta verkligen stämmer.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA