Sexåtal mot nazist läggs ner

Publicerad 2007-10-11

Sexåtalet mot Kevin Strom, grundare av den amerikanska nazistorganisationen National Vanguard, läggs ner, skriver Daily Progress.

Enligt åtalet så hade Kevin Strom förföljt en 10-årig flicka. Domare Norman K. Moon menar att det inte råder någon tvivel om att Kevin Strom var sexuellt attraherad av 10-åringen, men att åklagaren inte lyckats bevisa att Strom verkligen försökt ha sex med flickan.

Kevin Strom står också åtalad för att ha försökt att skrämma ett vittne, hans fru, som avslöjande att Strom onanerat till bilder av unga flickor. Strom sitter fängslad i väntan på det barnpornografibrott han även är anklagad för.
Expo

Verktyg:

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Högerextremist sköt poliser

Skjutning i Tyskland. Poliser skottskadades när de skulle beslagta vapen från en högerextremist utanför Nürnberg. Skytten är en 49-åring tillhörde en högerextrem rörelse som anser att den tyska staten är illegitim. Organisationens världsbild bygger på konspirationsteorier och antisemitism.

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro