Slutmarscherat i Salem?

Publicerad 2007-10-25

Kommunpolitikerna i Salem söder om Stockholm kan ha vunnit kampen om den årliga nazistmarschens vara eller inte vara i kommunen, skriver TT.

Detta sedan polisstyrelsen i Stockholms län på onsdagen rekommenderade polismyndigheten att endast bevilja en stående manifestation i Salem.

- Det betyder att polisstyrelsen föreslår polismyndigheten att de ska avslå en ansökan om en demonstrationsmarsch genom Salem, säger Sofia Spolander, pressekreterare hos Stockholmsmoderaterna, till TT.

Hon säger vidare att polismyndigheten har möjlighet att fatta ett annat beslut, men att polisstyrelsens rekommendationer är starkt vägledande.

Beslutet grundas, enligt ett pressmeddelande från polisstyrelsen, i att man ställt salembornas rätt till rörelsefrihet mot extremisternas rätt till att demonstrera. "När de står i konflikt med varandra måste vi kunna anvisa andra platser för demonstrationer eller bara tillåta en stillastående folksamling", skriver man bland annat , enligt TT.

Tidigare i år begärde Salems kommunpolitiker i en skrivelse till regering och riksdag att polisen ska få större rätt att neka demonstrationstillstånd.
Expo

Verktyg:

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA