Slutmarscherat i Salem?

Publicerad 2007-10-25

Kommunpolitikerna i Salem söder om Stockholm kan ha vunnit kampen om den årliga nazistmarschens vara eller inte vara i kommunen, skriver TT.

Detta sedan polisstyrelsen i Stockholms län på onsdagen rekommenderade polismyndigheten att endast bevilja en stående manifestation i Salem.

- Det betyder att polisstyrelsen föreslår polismyndigheten att de ska avslå en ansökan om en demonstrationsmarsch genom Salem, säger Sofia Spolander, pressekreterare hos Stockholmsmoderaterna, till TT.

Hon säger vidare att polismyndigheten har möjlighet att fatta ett annat beslut, men att polisstyrelsens rekommendationer är starkt vägledande.

Beslutet grundas, enligt ett pressmeddelande från polisstyrelsen, i att man ställt salembornas rätt till rörelsefrihet mot extremisternas rätt till att demonstrera. "När de står i konflikt med varandra måste vi kunna anvisa andra platser för demonstrationer eller bara tillåta en stillastående folksamling", skriver man bland annat , enligt TT.

Tidigare i år begärde Salems kommunpolitiker i en skrivelse till regering och riksdag att polisen ska få större rätt att neka demonstrationstillstånd.
Expo

Verktyg:

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA