Slutmarscherat i Salem?

Publicerad 2007-10-25

Kommunpolitikerna i Salem söder om Stockholm kan ha vunnit kampen om den årliga nazistmarschens vara eller inte vara i kommunen, skriver TT.

Detta sedan polisstyrelsen i Stockholms län på onsdagen rekommenderade polismyndigheten att endast bevilja en stående manifestation i Salem.

- Det betyder att polisstyrelsen föreslår polismyndigheten att de ska avslå en ansökan om en demonstrationsmarsch genom Salem, säger Sofia Spolander, pressekreterare hos Stockholmsmoderaterna, till TT.

Hon säger vidare att polismyndigheten har möjlighet att fatta ett annat beslut, men att polisstyrelsens rekommendationer är starkt vägledande.

Beslutet grundas, enligt ett pressmeddelande från polisstyrelsen, i att man ställt salembornas rätt till rörelsefrihet mot extremisternas rätt till att demonstrera. "När de står i konflikt med varandra måste vi kunna anvisa andra platser för demonstrationer eller bara tillåta en stillastående folksamling", skriver man bland annat , enligt TT.

Tidigare i år begärde Salems kommunpolitiker i en skrivelse till regering och riksdag att polisen ska få större rätt att neka demonstrationstillstånd.
Expo

Verktyg:

Ungern röstar om flyktingmottagning – det här behöver du känna till

Val i Ungern. På söndag går ungrarna till val om landet ska ta emot flyktingar inom EU:s omfördelningssystem. Regeringspartiet Fidesz har under månader genomfört en massiv främlingsfientlig kampanj. Resultatet av omröstningen kan få stora konsekvenser för Europas flyktingpolitik.

Efter granskning: Ekeroths närmaste medarbetare stängs av

Sverigedemokraterna stänger av Dick Abrahamsson, politisk sekreterare hos Kent Ekeroth. I Expos senaste nummer avslöjas att Abrahamsson tidigare arbetat för nazistiska och högerextrema medier. Hela Hälsingland har även uppmärksammat rysk propaganda på Abrahamssons Facebook.

Extremhögern vill inte ha en debatt

Analys, Daniel Poohl. Bokmässan har blivit ytterligare en plats där vi tvingas möta extremhögerns idéer. Men bara för att de finns där betyder det inte att de har en poäng.