Smällare kastades mot pridedeltagarna i Riga

Publicerad 2007-06-04

Oroligheter avslutade Pridefestivalen i Riga. Smällare slängdes in bland deltagarna av paraden i söndags.

Lettlands första lagliga Prideparad förflöt utan större incidenter. Det var först när festivalen var över och deltagarna slussades ut från området som oroligheterna bröt ut.

Paradområdet i Riga skyddades av poliser och stängsel. Ändå lyckades motdemonstranter kasta in stora smällare bland deltagarna.

RFSL:s pressekreterare Thomas Laurell säger till dn.se att de motdemonstranter som kastade smällarna har gripits av polisen.
Expo

Verktyg:

Efter granskning: Ekeroths närmaste medarbetare stängs av

Sverigedemokraterna stänger av Dick Abrahamsson, politisk sekreterare hos Kent Ekeroth. I Expos senaste nummer avslöjas att Abrahamsson tidigare arbetat för nazistiska och högerextrema medier. Hela Hälsingland har även uppmärksammat rysk propaganda på Abrahamssons Facebook.

Extremhögern vill inte ha en debatt

Analys, Daniel Poohl. Bokmässan har blivit ytterligare en plats där vi tvingas möta extremhögerns idéer. Men bara för att de finns där betyder det inte att de har en poäng.

Nytt nummer av Expo

Nytt nummer av Expo ute nu! En miljon flyktingar kom till Europa förra året. Endast 65 personer sökte asyl i Estland. Ändå exploderade rasismen. Och massor av mer läsning.