Smällare kastades mot pridedeltagarna i Riga

Publicerad 2007-06-04

Oroligheter avslutade Pridefestivalen i Riga. Smällare slängdes in bland deltagarna av paraden i söndags.

Lettlands första lagliga Prideparad förflöt utan större incidenter. Det var först när festivalen var över och deltagarna slussades ut från området som oroligheterna bröt ut.

Paradområdet i Riga skyddades av poliser och stängsel. Ändå lyckades motdemonstranter kasta in stora smällare bland deltagarna.

RFSL:s pressekreterare Thomas Laurell säger till dn.se att de motdemonstranter som kastade smällarna har gripits av polisen.
Expo

Verktyg:

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA