Socialdemokrater mobiliserar mot SD

Publicerad 2007-07-07

I samband med att en ny väljarundersökning visat att 16% av 1000 tillfrågade personer ser positivt på en riksdagsplats för Sverigedemokraterna mobiliserar socialdemokraterna och fackförbunden mot partiet.

Genom att formulera en tydligare samhällskritik och våga diskutera laddade frågor som integration hoppas man kunna fånga upp många av de väljare som närmat sig SD. I en intervju med Svenska dagbladet berättar Anders Ferbe från IF Metall och Mats Johansson (s) om strategin.

– Vi måste få fram våra värderingar, se till att ta debatten på arbetsplatserna och markera att det inte är okej med främlingsfientlighet eller allmänt politikerförakt. Det är inga lösningar på att man känner sig utanför, säger Mats Ferbe till SvD.

Till stor del menar duon att det handlar om att fånga upp missnöjet och att inse att det inom LO finns en grogrund för populism. Mats Johansson menar även att SD distanserat sig från den hederskodex som tidigare funnits bland politiska partier, nämligen att hålla sig till sanningen.

– Sd förvanskar verkligheten och kastar ur sig osanna uppgifter. Det måste vi lägga kraft på att avslöja, säger han till SvD.
Expo

Verktyg:

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA