SPI-ledamot hävdar: Apatiska barn drogade

Publicerad 2007-10-26

Under torsdagens kommunfullmäktigesammanträde i Ulricehamn uppkom en het debatt. Åke Andersson (SPI) hävdade bland annat att apatiska flyktingbarn drogades för att kunna få uppehållstillstånd, skriver Ulricehamns tidning.

Det var efter att vänsterpartisten Jan-Olof Sundh hade ställt en interpellation om ensamma flyktingbarn som debatten uppstod. Sundh ville veta vad de andra partierna tyckte i frågan.

Sverigedemokraternas representant, Peo Ejderhall, var positiv till flyktingmottagande, men Åke Andersson som representerar Sveriges pensionärers intresseparti var emellertid mer negativt inställd.

– På resebyråer i Moskva säljer man biljetter till Sverige och ger rådet att droga barnen. Det är ett gammalt knep. De som inte insett detta är indoktrinerade, hävdade Andersson, enligt Ulricehamns tidning.
Expo

Verktyg:

Extremhögern vill inte ha en debatt

Analys, Daniel Poohl. Bokmässan har blivit ytterligare en plats där vi tvingas möta extremhögerns idéer. Men bara för att de finns där betyder det inte att de har en poäng.

Nytt nummer av Expo

Nytt nummer av Expo ute nu! En miljon flyktingar kom till Europa förra året. Endast 65 personer sökte asyl i Estland. Ändå exploderade rasismen. Och massor av mer läsning.


Sverigedemokraterna är ett hot mot demokratin

Söndagskrönika, Daniel Poohl. Samarbete eller inte? För den som vill öppna dörren för Sverigedemokraterna kan det vara värt att veta vad som väntar.