SPI-ledamot hävdar: Apatiska barn drogade

Publicerad 2007-10-26

Under torsdagens kommunfullmäktigesammanträde i Ulricehamn uppkom en het debatt. Åke Andersson (SPI) hävdade bland annat att apatiska flyktingbarn drogades för att kunna få uppehållstillstånd, skriver Ulricehamns tidning.

Det var efter att vänsterpartisten Jan-Olof Sundh hade ställt en interpellation om ensamma flyktingbarn som debatten uppstod. Sundh ville veta vad de andra partierna tyckte i frågan.

Sverigedemokraternas representant, Peo Ejderhall, var positiv till flyktingmottagande, men Åke Andersson som representerar Sveriges pensionärers intresseparti var emellertid mer negativt inställd.

– På resebyråer i Moskva säljer man biljetter till Sverige och ger rådet att droga barnen. Det är ett gammalt knep. De som inte insett detta är indoktrinerade, hävdade Andersson, enligt Ulricehamns tidning.
Expo

Verktyg:

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA