SPI-politiker vill undersöka närmare samarbete med SD

Publicerad 2007-05-30

Representant från SPI säger att han delar Sverigedemokraternas syn på invandring och att vill undersöka möjligheten att utveckla ett samarbete mellan partierna.

Bernt Franzén, Sveriges Pensionärers Intresseparti (SPI) i Perstorp var med på Sverigedemokraternas riksmöte i Karlskrona. Kommunpolitikern ville upplysa sig om Sverigedemokraternas politiska agenda.

- Det finns likheter i partiernas politik när det gäller invandringen, äldreomsorgen och vården, säger Bernt Franzén till Norra Skåne.

Vidare känner han till Sverigedemokraternas historia och partiets kontakter med europeisk högerextremism. Franzén menar att det är något som partiet är tvunget att göra sig av med för att locka fler väljare.

Vid det senaste valet samarbetade de två partierna valtekniskt i Perstorp. Bernt Franzén vill dock lära känna Sverigedemokraterna innan han kan tänka sig ett samarbete i större skala, säger han till SR.
Expo

Verktyg:

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA