SPI-politiker vill undersöka närmare samarbete med SD

Publicerad 2007-05-30

Representant från SPI säger att han delar Sverigedemokraternas syn på invandring och att vill undersöka möjligheten att utveckla ett samarbete mellan partierna.

Bernt Franzén, Sveriges Pensionärers Intresseparti (SPI) i Perstorp var med på Sverigedemokraternas riksmöte i Karlskrona. Kommunpolitikern ville upplysa sig om Sverigedemokraternas politiska agenda.

- Det finns likheter i partiernas politik när det gäller invandringen, äldreomsorgen och vården, säger Bernt Franzén till Norra Skåne.

Vidare känner han till Sverigedemokraternas historia och partiets kontakter med europeisk högerextremism. Franzén menar att det är något som partiet är tvunget att göra sig av med för att locka fler väljare.

Vid det senaste valet samarbetade de två partierna valtekniskt i Perstorp. Bernt Franzén vill dock lära känna Sverigedemokraterna innan han kan tänka sig ett samarbete i större skala, säger han till SR.
Expo

Verktyg:

Efter granskning: Ekeroths närmaste medarbetare stängs av

Sverigedemokraterna stänger av Dick Abrahamsson, politisk sekreterare hos Kent Ekeroth. I Expos senaste nummer avslöjas att Abrahamsson tidigare arbetat för nazistiska och högerextrema medier. Hela Hälsingland har även uppmärksammat rysk propaganda på Abrahamssons Facebook.

Extremhögern vill inte ha en debatt

Analys, Daniel Poohl. Bokmässan har blivit ytterligare en plats där vi tvingas möta extremhögerns idéer. Men bara för att de finns där betyder det inte att de har en poäng.

Nytt nummer av Expo

Nytt nummer av Expo ute nu! En miljon flyktingar kom till Europa förra året. Endast 65 personer sökte asyl i Estland. Ändå exploderade rasismen. Och massor av mer läsning.