SPI-politiker vill undersöka närmare samarbete med SD

Publicerad 2007-05-30

Representant från SPI säger att han delar Sverigedemokraternas syn på invandring och att vill undersöka möjligheten att utveckla ett samarbete mellan partierna.

Bernt Franzén, Sveriges Pensionärers Intresseparti (SPI) i Perstorp var med på Sverigedemokraternas riksmöte i Karlskrona. Kommunpolitikern ville upplysa sig om Sverigedemokraternas politiska agenda.

- Det finns likheter i partiernas politik när det gäller invandringen, äldreomsorgen och vården, säger Bernt Franzén till Norra Skåne.

Vidare känner han till Sverigedemokraternas historia och partiets kontakter med europeisk högerextremism. Franzén menar att det är något som partiet är tvunget att göra sig av med för att locka fler väljare.

Vid det senaste valet samarbetade de två partierna valtekniskt i Perstorp. Bernt Franzén vill dock lära känna Sverigedemokraterna innan han kan tänka sig ett samarbete i större skala, säger han till SR.
Expo

Verktyg:

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA