Sverigedemokrat i blåsväder

Publicerad 2007-02-02

Sverigedemokraterna i Landskrona vill få bort sin företrädare i tekniska nämnde efter att han uppträtt olämpligt på ett nämndsmöte.

Sverigedemokraten Gösta Westergren uppträdde opassande på det senaste mötet i tekniska nämnden, rapporterar Helsingborgs Dagblad. Gösta Westergren, som är ersättare i nämnden, ska ha avbrutit, skrikit, svurit och använt vulgära utryck. Björn O Persson (m), ordförande nämnden, ansträngde sig för att mötet skulle föras under lugna former.

– Jag försökte dämpa honom och förmå honom att följa sammanträdesordningen under mötets gång och jag samtalade med honom efteråt, säger Björn O Persson till Helsingborgs Dagblad.

Genom en skrivelse till kommunen vill nu Sverigedemokraternas ledning i Landskrona att Gösta Westergren inte längre ska få representera partiet. Själv uppger Westergren till Helsingborgs Dagblad att han inte har gjort något fel och vill sitta kvar.
Expo

Verktyg:

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA