Sverigedemokrat i blåsväder

Publicerad 2007-02-02

Sverigedemokraterna i Landskrona vill få bort sin företrädare i tekniska nämnde efter att han uppträtt olämpligt på ett nämndsmöte.

Sverigedemokraten Gösta Westergren uppträdde opassande på det senaste mötet i tekniska nämnden, rapporterar Helsingborgs Dagblad. Gösta Westergren, som är ersättare i nämnden, ska ha avbrutit, skrikit, svurit och använt vulgära utryck. Björn O Persson (m), ordförande nämnden, ansträngde sig för att mötet skulle föras under lugna former.

– Jag försökte dämpa honom och förmå honom att följa sammanträdesordningen under mötets gång och jag samtalade med honom efteråt, säger Björn O Persson till Helsingborgs Dagblad.

Genom en skrivelse till kommunen vill nu Sverigedemokraternas ledning i Landskrona att Gösta Westergren inte längre ska få representera partiet. Själv uppger Westergren till Helsingborgs Dagblad att han inte har gjort något fel och vill sitta kvar.
Expo

Verktyg:

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA