Sverigedemokrat i blåsväder

Publicerad 2007-02-02

Sverigedemokraterna i Landskrona vill få bort sin företrädare i tekniska nämnde efter att han uppträtt olämpligt på ett nämndsmöte.

Sverigedemokraten Gösta Westergren uppträdde opassande på det senaste mötet i tekniska nämnden, rapporterar Helsingborgs Dagblad. Gösta Westergren, som är ersättare i nämnden, ska ha avbrutit, skrikit, svurit och använt vulgära utryck. Björn O Persson (m), ordförande nämnden, ansträngde sig för att mötet skulle föras under lugna former.

– Jag försökte dämpa honom och förmå honom att följa sammanträdesordningen under mötets gång och jag samtalade med honom efteråt, säger Björn O Persson till Helsingborgs Dagblad.

Genom en skrivelse till kommunen vill nu Sverigedemokraternas ledning i Landskrona att Gösta Westergren inte längre ska få representera partiet. Själv uppger Westergren till Helsingborgs Dagblad att han inte har gjort något fel och vill sitta kvar.
Expo

Verktyg:

Efter granskning: Ekeroths närmaste medarbetare stängs av

Sverigedemokraterna stänger av Dick Abrahamsson, politisk sekreterare hos Kent Ekeroth. I Expos senaste nummer avslöjas att Abrahamsson tidigare arbetat för nazistiska och högerextrema medier. Hela Hälsingland har även uppmärksammat rysk propaganda på Abrahamssons Facebook.

Extremhögern vill inte ha en debatt

Analys, Daniel Poohl. Bokmässan har blivit ytterligare en plats där vi tvingas möta extremhögerns idéer. Men bara för att de finns där betyder det inte att de har en poäng.

Nytt nummer av Expo

Nytt nummer av Expo ute nu! En miljon flyktingar kom till Europa förra året. Endast 65 personer sökte asyl i Estland. Ändå exploderade rasismen. Och massor av mer läsning.