Sverigedemokrat i Tomelilla utesluts

Publicerad 2007-08-07

Fullmäktigeledamoten Sven-Erik Eriksson tvingas lämna Sverigedemokraterna. Partiet anser bland annat att han inte delar partiets syn på flyktingpolitik. Samtidigt meddelar även Sverigedemokraternas andra representant i fullmäktige, Birgitta Clarholm, att hon lämnar kommunen.

I valet 2006 fick Sverigedemokraterna fyra platser i Tomelillas fullmäktige. Två av de platserna kunde de då besätta. Ett drygt år senare har partiet förlorat alla sina mandat i kommunen.

Sverigedemokraternas ordförande på Österlen, Paul Svensson, säger till Sveriges radio P4 Malmöhus att Sven-Erik Eriksson uteslutits ut partiet eftersom han inte delar partiets flyktingpolitik. Även att han varit för införandet av speciella förmåner för politiker uppges som skäl. Enligt Paul Svensson har Eriksson bland annat motionerat om att politiker ska gratis inträde till bad.

Samtidigt har den andra av Sverigedemokraternas partirepresentant i Tomelilla kommun, Birgitta Clarholm, meddelat att hon lämnar kommunen. Därmed förlorar hon sin plats i fullmäktige.

Sven-Erik Eriksson kan sitta kvar som politisk vilde i fullmäktige. Till Trelleborgs allehanda säger han att han tänker fortsätta driva de frågor som han tycker är viktiga.
Expo

Verktyg:

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA