Sverigedemokrat i Tomelilla utesluts

Publicerad 2007-08-07

Fullmäktigeledamoten Sven-Erik Eriksson tvingas lämna Sverigedemokraterna. Partiet anser bland annat att han inte delar partiets syn på flyktingpolitik. Samtidigt meddelar även Sverigedemokraternas andra representant i fullmäktige, Birgitta Clarholm, att hon lämnar kommunen.

I valet 2006 fick Sverigedemokraterna fyra platser i Tomelillas fullmäktige. Två av de platserna kunde de då besätta. Ett drygt år senare har partiet förlorat alla sina mandat i kommunen.

Sverigedemokraternas ordförande på Österlen, Paul Svensson, säger till Sveriges radio P4 Malmöhus att Sven-Erik Eriksson uteslutits ut partiet eftersom han inte delar partiets flyktingpolitik. Även att han varit för införandet av speciella förmåner för politiker uppges som skäl. Enligt Paul Svensson har Eriksson bland annat motionerat om att politiker ska gratis inträde till bad.

Samtidigt har den andra av Sverigedemokraternas partirepresentant i Tomelilla kommun, Birgitta Clarholm, meddelat att hon lämnar kommunen. Därmed förlorar hon sin plats i fullmäktige.

Sven-Erik Eriksson kan sitta kvar som politisk vilde i fullmäktige. Till Trelleborgs allehanda säger han att han tänker fortsätta driva de frågor som han tycker är viktiga.
Expo

Verktyg:

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA